Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Smarta behåknepet – som faktiskt fungerar

01 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
Att hitta en behå som passar under alla kläder kan kännas smått omöjligt.
Men det finns vissa knep för att anpassa behån till olika typer av kläder.
Här är ett smart och enkelt knep som gör din behå helt osynlig!
Annons
Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina

Alla som bär behå till vardags känner nog igen sig i problemet – du har en behå du gillar, men den passar inte under alla kläder. Om du har toppar med annorlunda skärningar, linnen som smalnar av upp mot halsen eller toppar utan axelband kan det vara riktigt svårt att hitta behåar som både passar och sitter där de ska.

Men om man är lite finurlig går det mesta att lösa, och det behöver varken ta lång tid eller vara jobbigt. Det du behöver är en behå med avtagbara band och någon minut av din tid, så kan du anpassa behån så den enkelt passar under dina kläder.

En vanlig typ av topp som många har på sig på jobbet är mer klädda linnen, kanske med polokrage, där sidorna av linnet smalnar av upp mot halsen. Under sådana toppar syns behåbanden på en vanlig behå, om man inte gör något åt det. Här nedan har du ett enkelt tips på hur du använder en behå med avtagbara band, som gör att den passar under sådana toppar, och en rad andra olika toppar med – både till vardags och till fest.

Annons

Så här gör du behån osynlig på ett kick

Ta av de avtagbara behåbandet baktill på behån, och haka i stället i de två banden i varandra så du får ett långt band som hänger ihop och bildar som en ögla mellan de två fästena framtill på behån. Sedan justerar du de två banden så de sitter tillräckligt tajt när du har bandet över nacken som en halterneck-topp. Ta sedan på dig toppen och vips ser du att behån inte syns på sidan längre!

Kvinnan i videon visar hur enkelt det går.

Tipset spreds i ett klipp på appen Tiktok, och när sajten Pure wow valde att testa en rad olika behåknep var det här det enda tipset som fick högsta betyg.

”Jag tycker att det är ett rätt bra sätt att bära en vanlig behå i stället för en utan band när du har en topp med halterneck-skärning, brottarrygg eller öppen rygg”, skriver de på sajten.

Annons