Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta klädknepen som hjälper i vardagen

17 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels, TT.
Mode i vardagen
Krympta jeans, klänningar med dålig passform och irriterande statisk elektricitet.
Så här löser du de vanliga klädproblemen – med enkla knep.
Annons
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skullBrand logo
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skull

Jeans som inte passar

När jeans är nytvättade har de en tendens att krympa, och vara svåra att få på sig innan de töjt ut sig till sin vanliga storlek igen. För att få på sig jeansen finns det dock ett enkelt knep – spraya dem med varmt vatten och stretcha tyget först på ena sidan, och sedan på andra sidan. Håll jeansen oknäppta och med dragkedjan öppen när du gör detta. Gör detta 10-15 gånger så kommer tyget ha tänjt ut sig.

Kjolen fastnar på benen

Om du har på dig en kjol eller klänning i ett tyg som lätt blir statiskt, så kan kjolen fastna i strumpbyxorna eller på benen på ett obehagligt sätt. Det löser du dock lätt och snabbt genom att blöta händerna och dra dem över dina ben. Det kommer göra att kjolen inte fastnar mot benen på flera timmar.

Annons

Klänningen sitter dåligt

Ibland sitter klänningar för löst i ryggen när vi vill att de ska sitta tajt. Då kan justera klänningen enkelt med hjälp av ett mynt. Stretcha ut tyget framtill runt ett mynt på insidan av tyget, och fäst med en liten gummisnodd. På så sätt kommer du få en slags dekorativ knapp, samtidigt som klänningen sitter snyggt och tajt i ryggen.

Behå-bandet sticker ut

Behå-band som sticker ut från linnet är ingen höjdare. Det löser sig enkelt med hjälp av dubbelhäftande tejp – fäst bandet i linnet eller t-shirten med tejpen.

Knapparna sitter för långt isär

Skjortknappar som glipar är ett vanligt problem, speciellt om du har lite större bröst och använder skjortor där knapparna sitter för glest. Även detta problem kan man lösa enkelt med dubbelsidig tejp.

Kjolen blåser upp

Har du en vid kjol på dig och vill inte riskera att göra en Marilyn Monroe och råka ut för att kjolen blåser upp i vinden? Här kan du ta hjälp av kungliga knep – drottning Elizabeth är nämligen känd för att låta sy in tyngder i kjolfållarna, för att aldrig råka ut för uppblåsta kjolar. Du behöver inte sy in saker i fållen dock, utan kan enkelt fästa exempelvis ett mynt på insidan av kjolen för tyngd.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons