Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Smarta knepen för stora bröst – så får du sommarklänningen att sitta perfekt

28 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografEvan Agostini / INVISION / TT
Stora bröst kan komma med en del utmaningar, och göra att det är svårt att få kläderna att sitta som man vill – speciellt i nätta sommarklänningar.
Men det finns flera enkla tips som gör det lätt att få kläderna att passa perfekt, och inte hindras av bröstens storlek.
Annons
Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina

När man har större bröst kan det emellanåt vara svårt att få kläderna att sitta som man vill att de ska göra. Många klänningar, skjortor och toppar sitter kanske bra över armarna och magen men är trånga över brösten, och om plagget har knappar framtill är det lätt att dessa glipar och bildar hål kring brösten.

Men det finns smarta knep för att få plaggen att sitta perfekt även över större bröst – och de är så lätta att du kommer undra varför du inte tagit hjälp av dem tidigare!

Tiktok-profilen Jonela Ren har ett videoklipp som visats över 14 miljoner gånger, där hon visar hur hon gör för att få sina sommarklänningar att passa över sina fylliga bröst. I videon visar hon hur hon först tar på sig en klänning som fastnar över brösten – och i stället för att ge upp och byta plagg så hjälper hon till med händerna och skopar upp sina bröst i klänningen. På så sätt lyckas hon få på sig klänningen som sitter perfekt, utan att hennes bröst tyngs ner eller fastnar.

Annons
@jonelalifestyle

#answer to @spidermark790 #answer to @spidermark790 #curvygirlproblems #curvy #plussize 🤷🏻‍♀️ Over 14M views. Didn’t know what to do with myself. 😅

♬ original sound - J

”Testa det. Det känns knasigt med jag har haft F-kupa i sju år. Om jag inte gjorde det här skulle inga klänningar passa mig”, skriver Jonela som kommentar till det virala tipset.

Få brösten att passa i plagg med knappar

En annan Tiktok-profil, Lucy Dawson, har också problem med att få klänningar att passa på grund av sina bröst. I en video, som i sin tur setts över 800 000 gånger, visar hon ett knep som fungerar på klänningar och toppar med knappar framtill. Lucy visar hur plagg med knappar oftast glipar kring brösten på henne, men tipsar sedan om att korsknäppa plagget som lösning på problemet. De översta knapparna knäpper hon i ”fel” hål – den översta knappen i hålet under och andra knappen i översta hålet.

– Som genom magi fungerar det! Tänk hur många skjortor och klänningar du kan återuppliva i garderoben med det här hacket! Jag är chockad, säger hon.

Annons