1:49

Efter reklamen: Bh-skolan med Femina

(1:49)

Slå på ljud

Att ha stora bröst är för vissa eftersträvansvärt, men brösten kan också komma med jobbiga problem – de kan vara tunga och kräver ofta stöd som mindre bröst klarar sig utan. Att behöva ha behåar med mer omfattande stöd för att slippa smärta i ryggen eller brösten gör att man ibland kan känna sig begränsad i vilka kläder man kan ha på sig. Många storbystade kvinnor väljer bort klänningar eller toppar med öppen rygg, då de vill ha behå för stödets skull men inte vill att behån ska synas över ryggen.

Stylisten Millie Rich ger i The Sun sina bästa tips för storbystade personer, för att man inte ska behöva känna sig begränsad av sina underkläder.

Släng inte gamla behån

Det här knepet är gratis och kräver bara lite hantverk och tålamod – och en gammal behå.

– Du behöver inte vara en duktig ”gör det sjäv”-person för att klara det här knepet, men det är perfekt för de som inte älskar behåar. Sy helt enkelt in en gammal behå i en klänning med öppen rygg för att få inbyggt stöd. Klipp av banden och handsy in den i klänningen. Voila!

Multibehåns fördelar

Vill du ha en flexibel behå som går att anpassa till olika urringningar så bör du leta efter en så kallad multibehå. Multibehån har funktionen att de kan förvandlas till olika sorters behåar, genom att du kan byta plats på hur banden sitter.

– En enkel ändring på banden och du kan ha en halterneck, enaxlat, utan band eller korsande band som funkar till en rad olika outfits. Det här är det optimala alternativet om du har större bröst för det ger bra med stöd.

Smarta behåknepet för dig med stora bröst

Bralette är för alla

Bralettes kan bäras av alla oavsett byststorlek, men de med större bröst kan behöva titta efter modeller med mer stöd.

– Vi tillbringar alla vår vardag i vanliga t-shirts i bomull, så att hitta det perfekta baslagret är ganska viktigt. Braletten är designad för att kännas som en andra hud, och har inga spännen, vadderingar eller byglar, säger Millie, och fortsätter:

– Om du har större bröst kan du fortfarande ha en bralette, men leta efter stöttande modeller med breda band och hög rygg för att det ska vara bekvämt hela dagen.

Begränsa inte dina klädval för att du har stora bröst.

Mariia Korneeva

Öppen rygg – inga problem

Att bära plagg med öppen rygg är något många med stora bröst väljer bort – men det behöver du inte göra. Med hjälp av en så kallad ”bra converter” kan du ändra formen på din behå så att bandet inte syns vid den öppna ryggen, och går att köpa enkelt i affärer som säljer underkläder.

– Att inte ha en behå alls är för många inte riktigt ett alternativ om du har mycket som händer kring bysten. Men bra converters är ett smidigt sätt att gömma det opassande ryggbandet på behån om du vill ha något plagg med öppen rygg.

Du har förmodligen burit din behå på fel sätt hela livet – så gör du rätt

Tänk på storleken

Millie Rich menar att det är extra viktigt som storbystad att få ut det mesta av sin behå, och välja rätt storlek.

– Du bör inte bära nya behåar på något annat än det yttersta spännet, för det kommer ge dig bäst stöd. Med tiden stretchas den ut, och då kan du flytta in mot tajtare spännen.