Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta knepet fixar vinterkappan

28 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Under vintermånaderna är kappan det självklara ytterplagget.
Det är lätt att kappan känns oformlig och för bylsig – men det finns ett enkelt knep för att rätta till det.
Nu sprids det smarta tipset på sociala medier.
Annons
Så vårdar du dina kläder bästBrand logo
Så vårdar du dina kläder bäst

Under vinterns kalla minusgrader, och en bra bit in på våren för den delen, så är kappan det perfekta ytterplagget för många av oss. Det är värmande och snyggt samtidigt.

Men det är lätt hänt att kappan känns för bylsig och otymplig, speciellt om du köpt en storlek större för att få plats med tjocktröja under. Det finns dock ett enkelt knep för att lösa det problemet, i alla fall om din kappa har bälte i midjan som många har.

Kristina Kacheeva viger sin kanal på sociala medier-appen Tiktok åt olika smarta knep för att optimera och göra om plagg så att de sitter bättre och snyggare.

Så blir kappan mer smickrande

I ett videoklipp visar hon enkelt hur man kan tajta till kappan och göra att den går från bylsig till smickrande figurnära. Det enkla tipset som Kristina visar går ut på att hon istället för att knyta bältet i midjan knyter det baktill i ryggen. På så sätt får kappan en mer figurnära form och hjälper till att framhäva en midja ännu mer än om du knyter bältet i midjan.

Nyligen blev Kristina viral med en annan video, där hon kom med ett smart knep på hur man bär behå under en rygglös klänning eller topp utan att behån syns på ryggen. Läs mer om det här!

Annons