Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta knepet för att få jeansen att passa – går på sekunder

21 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Har dina favoritjeans krympt lite i tvätten och är för tajta när du ska ta på dig dem?
Oroa dig inte – det finns ett enkelt knep som gör att jeansen sitter perfekt igen, och som bara tar några sekunder att göra.
”Mina jeans passar igen så jag bryr mig inte”, skriver kvinnan som delar med sig av smarta tipset.
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Vi kan nog alla känna igen oss i problemet – när favoritjeansen kommer ut ur tvätten är de plötsligt inte lika bekväma som de brukade vara, utan sitter lite för tajt. De har helt enkelt krympt i tvätten.

Det betyder dock inte att du måste göra dig av med jeansen eller gå och omkring och lida i för små byxor, utan problemet går faktiskt att lösa väldigt enkelt. Allt du behöver en vattenspruta och lite vatten. De flesta har nog hört talas om det klassiska knepet att man ska duscha eller bada med sina jeans på sig för att de ska passa perfekt, och medan det absolut kan fungera har få av oss varken tid eller energi att gå runt i dyngsura jeans en hel eftermiddag.

Så får du de trånga jeansen att passa

Med det här tipset behöver du inte blöta ner hela dig, och torkningen av jeansen går också mycket snabbare. Det är Tiktok-profilen Austin Marie Claire, som har över en halv miljon följare på sociala medier-appen, som i ett klipp delar med sig av ett enkelt knep.

”Sprutar lite avslappat ner mina jeans med vatten för att de krympt i torktumlaren”, skriver hon i videoklippet, medan hon sprutar vatten runt hela midjan på jeansen.

Till klippet skriver hon: ”Det kanske ser ut som att jag kissat på mig men mina jeans passar igen så jag bryr mig inte”.

Kvinnan får jeansen att passa med vatten.
Austin visar hur hon får jeansen att passa igen.

När jeansen är blöta runt midjan böjer hon sig fram och tillbaka i dem så att de töjer ut sig, och snart sitter de bekvämt igen.

Videons har gillats över 70 000 gånger, och setts miljontals gånger.

@austinmarieclaire

I may have looked like I pissed myself but my jeans fit again so idc

♬ original sound - ✰✰✰
Annons