Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Smarta knepet för att få jeansen att passa i alla lägen

07 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Om du har jeans du tycker om och trivs med kan det kännas tråkigt att lämna dem i garderoben bara för att de blivit lite små.
Men det finns enkla sätt att få jeansen att passa igen – utan att behöva köpa nya par.
”Om de är lite tajta så testa”, skriver kvinnan vars jeanstips nu sprids på sociala medier.
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Har du ett par jeans du tycker mycket om, men som inte sitter som de brukade? Kanske har kroppen ändrat form litegrann, eller så har jeansen råkat krympa i tvätten. Du kanske tror att det enda du kan göra nu är att skänka bort byxorna eller glömma dem längst bak i garderoben – men tänk om! Det finns faktiskt ett enkelt knep som gör att du kan få jeansen att passa igen.

Om jeansen är alldeles för små ska du så klart inte pina kroppen genom att försöka komma i dem, men om de bara är marginellt mindre än vad som är bekvämt så kan detta tips absolut vara värt ett försök för att du inte ska bli av med dina favoritjeans. Det är Tiktok-användaren Sarah som delar med sig av sitt tips, som har uppmärksammats av Glamour och fått stor spridning på sociala medier.

Annons

”Du har gått upp i vikt sedan förra åren men vägrar köpa nya jeans så du stretchar midjan med pocketböcker och knäböj”, skriver hon till videoklippet.

I videon står Sarah med pocketböcker innanför byxorna och böjer på benen för att stretcha ut sina jeans.

Reaktionerna på smarta klippet

Bland kommentarerna konstaterar Sarah att det inte är något hon rekommenderar för att få jeansen att bli flera storlekar större, men att det fungerar bra för mindre justeringar.

”Bara lite grann men om de är lite tajta så testa”, svarar hon på en kommentar som undrar om det fungerar.

@sarahinyellow

normalizing weight gain!!!

♬ Woman - Harry Styles

En annan person tycker att man inte ska vara rädd för att köpa nya kläder om ens gamla inte passar längre, men Sarah menar att detta kan vara ett sätt att få behålla kläder som inte går att ersätta.

”De här jeansen är från second hand så jag kan inte köpa ett nytt par men jag ersätter absolut andra kläder som inte passar längre”.

Annons