Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta lösningarna på modeproblemen i din vardag

16 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Om kläderna inte sitter som vi vill att de ska kan det vara riktigt jobbigt att försöka klä sig snyggt.
Men med dessa smidiga klädknep kan du fixa så att plaggen har bättre passform och funktion än någonsin!
Annons
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnorBrand logo
För kvinnor av kvinnor – vårens plagg skapade av kvinnor

Slipp glipande knappar

Att tröjor med knappar glipar vid brösten är något som många kvinnor drabbas av ofta, speciellt om de har lite större bröst. Men det går faktiskt att lösa ganska enkelt, i alla fall om toppen eller klänningen har lite stretch. Knäpp den tredje knappen i det andra hålet och den andra knappen i det tredje hålet så att de överlappar varandra, så täcks hålet upp. Dessutom får din topp en mer unik look.

Knepet för tajta jeans

Känns jeansen lite små i midjan, eller har du en dag med svullen mage och vill ha lite mer utrymme än du får? Det är lätt fixat! Ta en gummisnodd eller tunn tofs och för igenom knapphålet på jeansen, och fäst båda sidorna runt knappen. Knepet går dessutom att applicera på de flesta byxorna, inte bara jeans.

Annons

Hindra bandlösa behån från att glida ner

Har du en behå med löstagbara band som du brukar använda som bandlös behå, så vet du säkert hur lätt hänt det är att behån glider ner och hamnar för långt ner på kroppen för att fylla rätt funktion. Fäst ett behåband på ena sidan och dra det framtill under brösten för att sedan fästa på andra sidan. Sedan kan du justera hur hårt du vill att det ska sitta.

@hannahwarling

save this strapless bra hack for the next time you need to wear one! ❤️ #bra #brahack #outfithacks #clothinghacks #fashiontiktok #girlytiktok #style

♬ GREEDY x TREASURE - conradrocha

Rulla upp jeansen snyggt

När det är lite varmare är det många som tycker om att rulla upp jeansen och kanske visa lite bar ankel till ett par tygskor eller sneakers. Men att rulla upp jeansen på ett snyggt sätt som dessutom håller kan faktiskt vara mer komplicerat än det låter. Men det här knepet gör det lättare: vik in sidorna på jeansen mot mitten innan du börjar rulla upp dem så kommer du få en snyggare form som dessutom håller bättre.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons