Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Kändisarnas klänningar som tog längst tid att designa

15 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Stjärnorna glänser på röda mattan i fantastiska kreationer av några av världens främsta modehus.
Men medan vi beundrar skapelserna är det lätt att glömma bort hur många timmar av arbete som lagts på klänningarna.
Här är kändiskvinnornas klänningar som tagit längst tid att göra.
Annons
Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Bafta-galan 2022: Se kändisarna på röda mattan

Zendaya – Metgalan 2019

När skådespelaren Zendaya kom till Metgalan 2019 var det många som vände sig efter henne. Stylad som Askungen i en lysande klänning med 40 meter led-lampor och 6000 fjärrstyrda lampor var hon en av de som väckte mest uppmärksamhet. Klänningen tog åtta personer tre månader att göra, och vägde över 5 kilo.

Annons

Kylie Jenner – Metgalan 2019

Kylie Jenners maxade Versace-klänning på samma Metgala hade även den tagit lång tid för modeskaparna att få klar. Kylie fick se skisserna på klänningen fyra månader före galan, och själva klänningen tog 30 dagar att sy klart.

Jennifer Aniston– Golden globe-galan 2020

Till skillnad från de mer extravaganta klänningarna på den här listan, som alla har burits på olika Metgalor genom åren, så är Jennifer Anistons Golden globe-klänning mer sober och diskret. Den svarta skapelsen från Dior tog 200 arbetstimmar att göra för tre sömmerskor på den anrika modehuset.

Annons

Hailee Steinfeld – Metgalan 2021

Skådespelaren och artisten Hailee Steinfeld var oigenkännlig på Metgalan 2021 i den här speciella kreationen, signerad Rogan Brown och Iris van Herpen. Den rymdliknande effekten krävde 640 mantimmar för att få klar.

Kendall Jenner – Metgalan 2021

Kendall Jenners tolkning av Audrey Hepburns klänning i My fair lady var mångas favorit på Metgalan 2021, och det är lätt att förstå att den tog ett tag att sy. 30 olika pärlsömmerskor lade sammanlagt 2500 arbetstimmar på att sy klart klänningen.

Annons

Kim Kardashian – Metgalan 2019

Kim Kardashian Thierry Mugler-klänning fån 2019 är modern modehistoria. Den extraordinära latexskapelsen med så tajt korsett att Kim inte kunde sitta ner var täckt av pärlor för att ge intrycket av att stjärnan precis klivit upp ur vattnet. Klänningen ska ha tagit Mugler åtta månader att göra.

Rihanna – Metagalan 2015

2015 var temat ”China: Through the looking glass” och skulle hylla kinesiska designers. Rihanna väckte mest uppmärksamhet av alla i sin gyllene klänning, som hade handsytts av en kvinna i Kina över två års tid. Trots att Rihanna inte kunde gå i den tunga klänningen sa hon att ”det är så värt det”.

Källa: Brightside.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons