Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Smarta tipset för att slippa synliga behåband

24 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
axelbandslös bh behå
Vissa plagg är snyggast med en axelbandslös behå – men sådana ger inte lika bra stöd som en behå med band.
Men genom att tänka på en viss detalj går det att hitta en axelbandslös behå som ger lika mycket support som andra!
Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

Vissa plagg vill man inte ha en vanlig behå med axelband under: de kanske har en speciell urringning som gör att det inte passar, eller så är toppen helt utan axlar och axelband. I de fallen kan man behöva en bra axelbandslös behå – men att hitta en som sitter perfekt kan vara lättare sagt än gjort.

Att bära axelbandslös behå ger nämligen sällan samma nivå av support som en behå med axelband, och om man då har en större byst kan det vara svårt att bära en behå utan axelband utan att tyget skär in i ryggen eller att byglarna gör ont under brösten.

Det finns dock en detalj på behån som kan göra stor skillnad, och göra att den sitter bekvämt utan att tappa i stöd. Tricket är att tänka på hur ryggbandet ser ut. Många kanske tycker det är snyggare med ett tunt och nätt band över ryggen, men det ger inte särskilt bra stöd om du har lite fylligare bröst som behöver det.

Annons

Ger brösten stöd utan axelband

Känner du att din axelbandslösa behå inte ger tillräckligt bra support är det dags att kolla på en variant med bredare ryggband. Det är minst lika snyggt och kommer göra att brösten sitter där de ska även utan axelband.

Om du inte tycker att det räcker som stöd heller så är en annan variant att skaffa en behå med band som går att koppla av och ändra om. Då kan du haka i banden i behån och sedan fästa dem runt kroppen och under brösten för att få maximal support utan synliga behåband som förstör din outfit.

Bh-skolan med FeminaBrand logo
Bh-skolan med Femina
Annons