Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Här är vårens och sommarens snyggaste nyheter 2024

10 apr, 2024 
vårmode 2024
Behöver du inspiration till vårens och sommarens outfits? Här listar modeexperten 16 trendiga modenyheter, som är riktigt användbara!
Annons
Modechefen: Här är mina avslappnade modefavoriterBrand logo
Modechefen: Här är mina avslappnade modefavoriter

Trots att det inte alltid känns så, så är våren faktiskt här – och till och med sommaren står för dörren med allt vad det innebär! Med den nya säsongen kommer också många härliga modenyheter, som passar utmärkt för den soliga promenaden eller aw:n på uteserveringen till exempel.

Modeexperten: Satsa på det här till vår- och sommargarderoben

Består din garderob främst av tjocka stickade tröjor och vinterkappor? Det kan vara klurigt att gå från säsong till säsong, men kom ihåg att du bara behöver några få nyckelplagg för att kunna sätta ihop snygga outfits som inkluderar kläderna du redan har hemma i garderoben. Dina stickade tröjor kan exempelvis passa utmärkt ihop med en svalare kjol – och dina tjocka kostymbyxor kan du mycket väl använda på våren tillsammans med ett nätt linne.

Annons

Nedan listar Feminas shoppingredaktör några plagg och skor som hon satsar på i vår och sommar:

  • Capribyxor: De trendiga byxorna är perfekta i vår och sommar – de är svala men känns ändå klädda.

  • Linne eller tubtopp: Med ett vanligt budgetlinne eller en enkel tubtopp kommer du hur långt som helst! I sommar är spagettilinnet med tunna axelband särskilt hett.

  • Loafers: Dressade, men somriga! En perfekt sko under det varmare halvåret.

  • Sköna jeans: Jeansen fungerar året om och är en evig garderobshjälte. Man får inte glömma att även soliga dagar kan vara kyliga, i vårt avlånga land.

  • Rugbytröja: När den tjocka stickade tröjan känns för varm är den klassiska rugbytröjan ett utmärkt alternativ, och dessutomsnygg.

  • Kort kjol: Den korta kjolen kan du para ihop med dina varmare plagg, så att de enkelt blir säsongslösa. Det är så trevligt att kunna bära alla sina kläder året om!

  • Ballerinaskor: Ett par svala skor kan också transformera en varm outfit till en kallare sådan. Satsa på ett par i trendigt mesh, eller en snygg Mary Jane-modell.

  • Stilfull baddräkt: En riktigt snygg baddräkt kan enkelt bli en topp med ett par byxor över. På det viset får du ut mer av dina badkläder!

  • Snygga mysplagg: Mysplaggen kan ibland hamna i skuggan av vardagskläderna – även om vi är många som flitigt använder dem. Att satsa på både fina och bekväma mjukiskläder kan därför ge lite härlig vardagslyx.

  • Riktigt sköna sneakers: Ska du satsa på ett par skor i vår eller sommar så kom ihåg att göra det bekvämt för dig själv. Välj ett par ordentligt sköna och snygga sneakers så är du kittad och klar för hela säsongen.

  • Stilren klänning: Ett plagg som är så skönt att ha i garderoben är en stilren, enkel klänning. Så tacksamt att bara dra på sig – och väljer du en tidlös sådan så kommer du inte tröttna.

Redaktören: 16 snygga modenyheter

Behöver du modeinspiration i vår eller sommar? Då behöver du inte leta länge till! Här listar modeexperten 16 härliga modenyheter som är extra heta i år.

Svarta capribyxor

Only

Svarta tajts av mjuk bomullstrikå med elastisk midja, i trendig trekvartsmodell. Styla capribyxorna med en skön sweatshirt och ett par ballerinaskor, eller klä upp dem med en snygg topp och ett par slingback-klackar.

Vitt spagettilinne

Gina Tricot

I vår och sommar är spagettilinnet din bästa vän! Just det här linnet har en figurnära passform, rund hals och smala axelband

Klassiska loafers

COS

Svarta loafers från COS i klassisk modell, med låga klackar och ovala former framtill. Perfekta för dig som vill ha eleganta skor, men gärna skippar klackarna. Bär gärna dina loafers med ett par höga sockor i – det är så snyggt!

Annons

Höga vida jeans

Lindex

Bekväma blåa jeans i bomull med vidare ben och hög midja, som är perfekta i basgarderoben. Någonting som är riktigt bra med Lindex jeans är att de finns i många storlekar! De här jeansen finns i storlekarna 34–54.

Randig rugbytröja

Gant

Ett plagg som är riktigt trendigt i vår och sommar är den klassiska rugbytröjan! En större herrtröja är så fin att stoppa in i ett par jeans till vardags – och just den här randiga rugbytröjan kommer från Gant.

Annons

Svarta solglasögon

Lindex

Snygga solglasögon med plastbåge och tonade glas. Stil och 100 procent UV-skydd, men till budgetpris!

Svart tubtopp

Lindex

En riktig favorit under varma sommardagar är den klassiska tubtoppen. Den här toppen har en rak halsringning och figurnära silhuett, och finns tillgänglig i tre färger.

Annons

Plisserad kjol

COS

Minikjol med asymmetrisk plissering och ett kontrasterande midjeband. Kjolen har praktiska fickor i sidorna, men som är väl dolda. Styla med en kort vit t-shirt och en figurnära kofta för en preppy look.

Klänning med vid kjol

And Other Stories

Utsvängd midiklänning i trikå, med en figurnära passform och djup halsringning upptill. När du vill variera outfiten lite kan du bära en t-shirt över klänningen så blir den också som en trendig A-linjeformad kjol!

Annons

Ballerinaskor i mesh

And Other Stories

Ballerinaskon är en av de absolut trendigaste skomodellerna i vår och sommar. Extra heta är modellerna i transparent mesh! Den här varianten finns i crèmevitt och svart.

Röd ribbad baddräkt

COS

Är du ute efter en snygg baddräkt? Den här klassiska men moderna baddräkten kan du bära och älska i år efter år! Baddräkten har en rundad urringning, högt skurna ben och är i ett snyggt ribbat material.

Annons

Baggy jeans

Gina Tricot

De avslappnade jeansen är en riktig garderobshjälte i vår och sommar! De här ljusa jeansen har en hög midja, vida ben samt en lös passform.

Färgstarka sneakers

Salomon

Ett par riktigt sköna skor är ett måste på våren och sommaren! Ett trick för att försäkra bekväma promenader är att satsa på ett par löparskor till vardags. Här är Salomons hajpade trailrunningsko, Speedcross, uppdaterad med helt nya färgkombinationer. Unisex-skorna är definitivt snygga nog för att bära till vardags – utan att tumma på komforten.

Annons

Randiga mjukisbyxor

Gina Tricot

Ett par mjukisbyxor som både är sköna och snygga kan vara en riktigt bra investering. Det kan både ge självförtroende och en härlig känsla av vardagslyx att även känna sig snygg i sina myskläder. Turen till mataffären eller hänget i soffan kan helt enkelt kännas lite härligare då. De här mjuka randiga byxorna har raka ben, låg midja och en dragsko för att reglera passformen.

Baddräkt med cutout

COS

En baddräkt som funkar både på stranden och på stan under ett par jeans är en riktig hit! Den här snygga baddräkten med en cutout framtill är perfekt för båda ändamålen.

Annons

Vita linnebyxor

Arket

Vita byxor med vid passform och en bred resår i midjan, av rent linne. Byxorna är perfekta för såväl solsemestern som en dag i skärgården.

Annons