Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Ballerinaskor för dam 2024 – vårens snyggaste köp

15 mar, 2024 
ballerinaskor för dam 2024
Den klassiska ballerinaskon är en av vårens absolut största trender! Här listar shoppingredaktören sina favoriter – i olika modeller och från budget till lyx!
Annons
Expertens avslappnade modefavoriterBrand logo
Expertens avslappnade modefavoriter

En av säsongens hetaste skor är en riktig klassiker: ballerinaskon. Den enkla, snygga och bekväma skon har återigen vandrat in i modebilden och det är vi så glada över!

Ballerinaskorna fungerar lika bra till vardags som till fest, och samtidigt som den känns elegant och uppklädd så är den också skön nog att promenera runt i en dag på stan. Eftersom skomodellen är så mångsidig finns det också ändlöst många sätt att styla den på!

Här är några tips inför våren och sommaren:

Annons

Så stylar du ballerinaskorna 2024

  • Ballerinaskon kan som bekant kännas väldigt klassisk och prydlig och ja, snudd på gullig i vissa fall. Stryk skomodellen medhårs och satsa på en preppy stil med kjol och nätt kofta.

  • Du kan också gå åt andra hållet och bryta av de nätta skorna med ett par baggy eller supervida jeans, en avslappnad skjorta eller kanske en trendig rugbytröja.

  • Du kan också jobba med kontraster och bära dina ballerinaskor till en riktig corp core-outfit. Para ihop dina skor med en klassisk kostym och en snygg jobbväska!

  • Vårens stora trend när det kommer till byxor är definitivt capribyxor – och de passar utmärkt ihop med ett par ballerinaskor.

  • Ballerinaskon är perfekt till sommarens alla aktiviteter och inte minst passar den fint till strandhänget, eftersom den är så enkel och smidig att bara glida ur när det är dags för ett dopp. Bär dina ballerinas med din baddräkt eller bikini, med en stor skjorta eller semi-transparent strandklänning över.

Ballerinaskor för dam 2024 – 15 snygga modeller

Är du i behov av ett par svala skor inför våren och sommaren, och är sugen på ett par trendiga ballerinaskor? Här är Feminas shoppingexperts handplockade favoriter!

Psst! Har dina gamla ballerinaskor gått sönder? Kom ihåg att en skomakare ofta kan reparera dina favoritskor! Det är snällare mot både miljön och din plånbok än att köpa nytt.

1. Svarta ballerinaskor med spetsig tå, Vagabond

Svarta ballerinaskor med spetsig tå i läder och med en innersula i skinn, från Vagabond. Låt tåspetsen skymta fram under ett par långa vida jeans till exempel! Skorna finns också i beige.

Annons
Svarta ballerinaskor för dam med spetsig tå från Vagabond

2. Ballerinaskor i skinnimitation, Nelly

Svarta enkla ballerinaskor av konstläder med fyrkantig tå och en dekorativ rosett framtill. Ett riktigt budgetkap!

billiga platta skor i svart konstläder för dam från nelly
Klicka på bilden för att komma direkt till skon.

3. Röda Mary Jane-ballerinas, COS

Slå tre trendflugor i en smäll med de här iögonfallande skorna från COS. Mary Janes, ballerinaskor och röda, kan det bli bättre? Skorna är gjorda i kromfritt läder, med plisserade tår och ett spänne. Styla dem med ett par röda strumpor som nedan!

Annons
Röda Mary Jane ballerinaskor i skinn från cos

4. Klassiska vita ballerinaskor, Tamaris

Letar du efter ett par riktigt klassiska ballerinaskor? Spana in de här vita skorna i läder med en liten rosett, från Tamaris. Ballerinaskorna har en mjukstoppad innersula, så att de är extra sköna att gå i.

Klassiska bekväma vita ballerinaskor för dam från Tamaris i skinn

5. Mjuka och bekväma ballerinaskor med spänne, COS

Svarta ballerinaskor i en ny tolkning av den klassiska Mary Jane-modellen, med moderna ovala former och ett robust spänne med kontrasterande silverdetaljer. Skorna är gjorda av ett mjukt kromfritt läder och har stoppade sulor för extra komfort, så att du kan bära dem hela dagen utan problem.

Annons
mjuka bekväma svarta ballerinaskor för dam från cos

6. Ballerinaskor i mesh, & Other Stories

En av de trendigaste varianterna på ballerinaskor i vår är definitivt modellerna i mesh. Transparenta material har stått på trendlistan under en tid – och nu gäller det även skor. De här crèmevita ballerinaskorna är gjorda i en tät mesh med läderdetaljer som går ton i ton. Skorna finns också i svart.

Annons
vita ballerinaskor i mesh från & other stories för dam

7. Mjuka Mary Jane-ballerinas, Proenza Schouler

Svarta ballerinaskor i Mary Jane-modell från Proenza Schouler. Det finns många varianter av just den modellen i vår, men dessa är exceptionellt vackra – och varje detalj är väl genomtänkt och har det där lilla extra. Dessutom är skorna tillverkade av mjukt läder som smidigt formar sig runt foten för den perfekta passformen.

svarta ballerinaskor i skinn som är sköna att gå i från proenza schouler

8. Spetsiga ballerinaskor i skinnimitation, Ganni

Svarta ballerinaskor i konstläder från danska Ganni med slingback-remmar och stora justerbara metallspännen. Skorna har spetsiga tår och platta kvadratiska blockklackar. De här ballerinaskorna lämnar allt som heter sött och näpet bakom sig – och kan verkligen sätta pricken över i när det kommer till dina vardagslooks, men passar givetvis även till aw:n eller festen.

Annons
svarta ballerinaskor i fejk läder med stora metall spännen och klack från ganni

9. Stilrena svarta ballerinaskor, Arket

Svarta ballerinaskor i klassisk modell, i ett mjukt kromfritt läder med hög skärning och rosettdetaljer framtill.

snygga svarta ballerinaskor i läder från arket

10. Spetsiga ballerinaskor i beige, TotêMe

Platta lyxiga skor med spetsiga tår från TotêMe, som du enkelt glider in och ut ur. Skorna är gjorde i beige läder med en läderfodrad innersula, och gummerad yttersula så att de håller längre. Det här är ett par ballerinaskor att investera i och ta hand om så att de håller år efter år!

Annons
snygga spetsiga beige ballerinaskor från toteme

11. Ikoniska Tabi-ballerinaskor, Maison Margiela

Få har nog undgått att Maison Margielas ikoniska Tabi-skor fullkomligt exploderat i popularitet under de senaste åren. Tabi-modellens signatur är split-tån (som inte bara separerar stortån från resten av tårna, utan också har delat internet). Knip de här dyrgriparna på rea – och kom ihåg att ta väl hand om dina skor, så får de också ett högre andrahandsvärde.

Annons
svarta maison margiela tabi ballerinaskor i skinn

12. Svarta ballerinaskor med nitar, Stand Studio

Vill du ha ett par ballerinaskor med attityd? Kolla in de här skorna i läder med nitar och spetsiga tår, från Stand Studio. Med de här skorna kan du totalt ändra uttrycket på dina outfits!

svarta spetsiga ballerinaskor i skinn med nitar från stand studio

13. Svarta Mary Jane-skor, COS

Du som vill ha ett par riktigt snygga ballerinaskor som håller över tid, men till en mer överkomlig prislapp, kan spana in de här Mary Jane-skorna från COS. Varför inte sätta ihop en härligt preppy outfit med skorna?

Annons
svarta sköna mary jane ballerinaskor från cos

14. Silvirga ballerinaskor, Tamaris

Ballerinaskor i klassisk modell, men i skimrande silver, att piffa upp vardagslooksen med. De bekväma ballerinaskorna från Tamaris finns också i fyra andra färger: beige, svart, orange och vit.

silvriga ballerinaskor från tamaris till budgetpris

15. Lyxiga ballerinaskor i vit mesh, Alaïa

Sommarens lyxigaste ballerinaskor, som redan har blivit favoriter till många av de största modeprofilerna, är dessa i trendig vit fisknätsmesh från Alaïa. Modellen är inspirerad av en klassisk japansk sko – och är enkel och iögonfallande på samma gång. Du som är modeintresserad lär stöta på den här it-skon både en och annan gång i vår och sommar, men behöver självklart inte spendera månadslönen för att hänga på trenden. Du kan givetvis dra inspiration från looksen med Alaïa-ballerinaskorna, men satsa på ett par mesh-ballerinas till budgetpris.

trendiga vita ballerinaskor i mesh från alaia
Annons