Vinterns stora festsäsong närmar sig med stormsteg och visst kan det vara skönt att variera i bland och klä sig i något annat än klänning? Ifall du känner dig obekväm i strumpbyxor så rekommenderar vi att investera i ett par eleganta byxor som definitivt höjer modegraden. Dessutom är det både skönt och bekvämt. Inspireras av 90-talets fäbless att bära klänning över byxor. Lika snyggt nu som då.

Matchar du byxan med en kavaj har du en trendig partykostym! Denna outfit ser vi hos flera av kedjorna och den finns i olika snitt och material matcha den med en snygg topp för en lite avslappnad outfit eller blus för en proprare look.

Vårt bästa tips för en härlig festkväll är att investera i ett par platta partyskor. Snyggt och bekvämt!

Snyggast på festen: Partykostymen

Maria Westerlind har för MQ gjort en vackert midnattsblå sammetskostym. Kavajen i klasssiskt snitt och byxan har smal passform i ett bekvämt och stretchigt material. Läs mer och köp här!

Byxa (reklamlänk från Apprl) och kavaj (reklamlänk från Apprl) med en stor dos feststämning. Denna duo i svart sammet har beströtts med metallicpaljetter, från & Other Stories. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

En vit kostym är alltid snyggt! Särskilt nu i vinter då den lyser upp i vintermörkret, men funkar minst lika fint på sommarfesten nästa år. Denna byxa (reklamlänk från Adtraction) och kavaj (reklamlänk från Adtraction) kommer från By Malene Birger. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Inget för den mönsterskygge! Det populära och välkända mönstret Unikko finns nu som kavaj (reklamlänk från Adtraction) och byxa (reklamlänk från Adtraction), från Marimekko. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Mossgrön sammetskostym med kavaj (reklamlänk från Awin.com) med skärp i midjan och en byxa (reklamlänk från Awin.com) med lite lätt utställda ben, från Ellos. Läs mer och köp här! (reklamlänk från Awin.com)

Läckert i mintgrönt! Byxa (reklamlänk från Apprl) och kavaj (reklamlänk från Apprl) i polyestersatin som är lika fin i år, finns även i cerise, honungsgult och svart. Från Gina tricot. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Mer festbetonat plagg än så här blir det nog inte? Skapa en snygg outfit med en kavaj och ett par snygga svarta byxor. Från By Malina, läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Svarta kostymbyxor med hög midja, från Bik Bok. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Läs även: 
Var ute i god tid! 15 glittriga klänningar att skåla in 2020 i

13 festklänningar som du även kan ha till vardags

Röda klänningar till julen 2019 – här är favoriterna

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: