Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Sommarens hetaste klänning – så får du till looken

30 jun, 2022 
Det finns få plagg som känns så sensuella som den nätta slipklänningen i silke – den är också sommarens hetaste trend.
Det snygga retroplagget är perfekt för att piffa till sommarmånaderna.
Så här får du till looken!
Annons
Fem favoriter från Femina – trendspecial för sommaren 2022Brand logo
Fem favoriter från Femina – trendspecial för sommaren 2022

En snygg slipdress i silke är ett riktigt sexigt plagg, som fungerar både till vardags och till fest, bara med några skillnader i styling. Den nätta sidenklänningen är ett av sommarens hetaste plagg, och också den perfekta sommarklänningen i sin enkla elegans. Allra mest inne är sidenklänningen med spetsdetaljer.

Vogue skriver att TheRealReal ser hur sökningar på just slipklänningar med spets har ökat med 44 procent sedan förra året, något som brukar vara en tydlig indikation på vilka som är de största modetrenderna.

Slipklänningen andas retro, 90-tal och millenieskiftet – många av oss minns nog exempelvis fortfarande Naomi Campbells ikoniska lila sidenklänning med gröna detaljer från Versaces visning 1996. Just den klänningen är kanske inget de flesta har som inspiration till en enklare vardagsoutfit, men det finns många andra exempel från 90-talet.

Annons

Så stylar du den heta trenden

Att det är en trend som går återkomst gör också att det kan finnas stora möjligheter att fynda en snygg slipdress second hand – både billigare och miljövänligare än att köpa nytt.

Hur stylar man bäst en slipklänning då? Det är såklart upp till dig, men klänningen är ett ombytligt plagg som går att ha både på kontoret, på stan och på festen. Matcha med en stickad cardigan och ett par sneakers för en ledig look, eller klä upp med ett par snygga klackar för att vara snyggast på sommarminglet!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons