1:16

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – trendspecial för sommaren 2022

(1:16)

Slå på ljud

En snygg slipdress i silke är ett riktigt sexigt plagg, som fungerar både till vardags och till fest, bara med några skillnader i styling. Den nätta sidenklänningen är ett av sommarens hetaste plagg, och också den perfekta sommarklänningen i sin enkla elegans. Allra mest inne är sidenklänningen med spetsdetaljer.

8 härliga solklänningar i lös passform

Vogue skriver att TheRealReal ser hur sökningar på just slipklänningar med spets har ökat med 44 procent sedan förra året, något som brukar vara en tydlig indikation på vilka som är de största modetrenderna.

Slipklänningen andas retro, 90-tal och millenieskiftet – många av oss minns nog exempelvis fortfarande Naomi Campbells ikoniska lila sidenklänning med gröna detaljer från Versaces visning 1996. Just den klänningen är kanske inget de flesta har som inspiration till en enklare vardagsoutfit, men det finns många andra exempel från 90-talet.

Så stylar du den heta trenden

Att det är en trend som går återkomst gör också att det kan finnas stora möjligheter att fynda en snygg slipdress second hand – både billigare och miljövänligare än att köpa nytt.

Du har förmodligen tvättat din baddräkt och bikini fel hela livet – så gör du rätt

Hur stylar man bäst en slipklänning då? Det är såklart upp till dig, men klänningen är ett ombytligt plagg som går att ha både på kontoret, på stan och på festen. Matcha med en stickad cardigan och ett par sneakers för en ledig look, eller klä upp med ett par snygga klackar för att vara snyggast på sommarminglet!