Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Sommarklassikern är tillbaka – här är budgetskon som passar både till vardag och fest

09 jul, 2024 
AvIda Elise Eide Einarsdóttir
Fotograftt
Sval, skön – och perfekt till både stranden och staden. Nu är flipflopsen tillbaka – igen.
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Perfekta både på stranden och i stan, på festival, ja till och med på kontoret, hävdar vissa. Just nu är flipflopsen överallt. Trenden har tagit över gatorna – och modescenen. Just nu är plastskorna (som många av oss redan har hemma!) det hetaste du kan gå runt i.

”Flipflopsen är tillbaka”, skriver branschwebbplatsen Business of Fashion.

Annons

Man konstaterar dock:

”Men med en lyxig twist”.

Lyxvarianterna av flip flops – därifrån kommer dom

För ja, de lyxiga modehusen har såklart hoppat på trenden och Gucci, Prada, Chanel, Loewe och The Row har alla skapat sina egna versioner av den klassiska sandalen.

Ett par flipflops i läder visades för första gången under märket The Rows pre fall 23-show i Paris. Och prislappen? Mer än 10 000 kronor. Havaianas, som har tillverkat flipflops sedan 1962, lanserade, därtill, nyligen sin samarbetskollektion, den tredje i ordningen, med Dolce & Gabbana, som också har ett mycket högre pris än Havaianas vanligen har.

Annons

Men, det är faktiskt inte bara lyxversionenna av flipflops som trendar nu. För sandalen finns i ett helt gäng varianter. Det finns med andra ord något för alla!

”Vi är på väg att gå in i en ny era av flipflops”, skriver New York Post.

”En gång i tiden var de reserverade för att bäras då du kopplade av vid poolen, hängde på stranden eller gick hem efter en pedikyr. Men nu är den ödmjuka flipflopen på väg att bli sommarens snyggaste sko”, fortsätter tidningen.

Annons

Ja, den tidigare utskällda skon har verkligen gjort en klassresa de senaste åren. När den dök upp under den danska modeveckan 2018 blev den en snackis, men inte mycket mer. Det var när den plötsligt tog över catwalken hösten 2022 som det blev allvar.

Och nu har skorna tagit klivet in i finrummen. Skorna används till vardagsoutfits som jeans och skjorta, men även till aftonklänningar och långa operahandskar. Faktum är att skådespelerskan Jennifer Lawrence bar flipflops på röda mattan på filmfestivalen i Cannes.

”Det är officiellt. Flip flops är årets sommarsko, enligt fashionistas”, konstaterar hemsidan Who What Wear.

Detta är en artikel från vår systertidning KK.no

Annons