Sommarplagg som ser lyxiga ut men som är budgetkap!

Det som utmärker ett lyxigt plagg brukar vara att det är välskräddat och sytt i kvalitetstyger som håller över tid. På det området brukar man inte tänka sig att fast fashion, snabbmode, brukar utmärka sig – men det finns flera utmärkta undantag.
Oavsett om sommargarderoben består av snabbmode eller välskräddade plagg så gäller ju samma förhållningssätt för att få dem att hålla sig snygga länge. Som att vädra plagg i stället för att tvätta så ofta, punktbehandla fläckar, laga om de är trasiga eller tappat en knapp. Och när du tröttnat på ditt plagg, sälj eller skänk bort så att plagget kan leva vidare hemma hos någon annan.

10 sommarplagg som ser lyxiga ut men som egentligen är budgetkap

Vi har sonderat terrängen och hittat fantastiska fynd till sommargarderoben som alla kostar under 500 kronor.

Randig oversize-skjorta

Beigerandig bomullsskjorta i en överdimensionerad modell från Lindex. Bär över shorts, öppen över ett linne eller till ett par snygga jeans i höst. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Plisserad statementtopp

Vit topp från Gina tricot som ger en dramatisk silhuett, finns även i grönt men med reservation för att flera av storlekarna sålt slut. Läs mer och köp här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Dressade shorts

Vita skräddade shorts från Monki med hög midja och vida ben, finns i fler färger (och en del av dem är dessutom på rea!). Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Sommarklänning

Svart och blommig midiklänning från Lindex med knäppning framtill. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Vit skjortklänning

Snygg vit skjortklänning från Kappahl, bär den som den är eller addera ett bälte i midjan. Läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

Blommig midikjol

Röd kjol med vita små blommor i luftig viskos från Monki, som känns fransk chic, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Ärmlös omlottblus

Kripsigt vit omlottblus från Gina tricot som är snygg över kjol eller till ett par dressade shorts. Finns även i ljusgult och rosa. Läs mer och köp här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Beige linneshorts

Ljusbeige shorts i linne från Arket med långa vida ben. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Svart omlott-baddräkt

Det är lika bra vi erkänner på en gång, denna baddräkten från Cos kostar faktiskt lite mer än 500 kronor, men den är för fin för att bara passera. (Så det kanske kan vara okej – för den här gången?) Baddräkten har halterneck-rygg och omlottringning med knytband, läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Luftiga byxor

Kamelfärgade byxor från Lindex med bekväm resår, vida ben och något kortad benlängd. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

5 klassiska nyckelplagg att investera i sommaren 2021

Modehuset återlanserar Dianas favoritväska – spana in den här!

Sommarens finaste blommiga klänningar – 22 trendiga varianter att satsa på

5 tidlösa överdelar att investera i

0:45

Efter reklamen: 5 Tidlösa överdelar att investera i

(0:45)

Mer läsning

Femina