Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Starka budskapet bakom Pernilla Wahlgrens klänning – därifrån kommer den

27 jun, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Pernilla Wahlgrens senaste klänning bär på ett starkt budskap. Femina berättar historien bakom klänningen som artisten bar i Allsång på Skansen. Dessutom kan du kolla in prislappen!
Annons
Pernilla Wahlgren inför årets Allsång: "Lasse och pappa kommer att hyllas"Brand logo
Pernilla Wahlgren inför årets Allsång: "Lasse och pappa kommer att hyllas"

I veckan var det premiär för Allsång på Skansen, SVT:s långkörare och stora succé. Och återigen är det artisten Pernilla Wahlgren som leder programmet. Förra året gjorde hon stor succé som program- och allsångsledare och hyllades unisont av en enad kritikerkår. Veckans episod av allsången blev extra känslosamt för Pernilla, vars pappa gick bort för en månad sedan.

– För ett år sen så gjorde jag min debut här som allsångsledare. Då satt det två personer i publiken som var lite extra stolta tror jag, min mamma och min pappa, sa Pernilla Wahlgren i sändningen.

Annons

Hon fortsatte:

– I kväll är inte pappa här för han gick bort i maj.

Under programmets gång valde Pernilla att hylla sin far, genom musiken.

– Var det någonting som min pappa älskade så var det musik. Han älskade Taube, som vi alltid sjöng tillsammans, sa hon.

Tillsammans med publiken på plats sjöng hon senare allsång till Hans Wahlgrens favoritlåt, Dansen på Sunnanö av Evert Taube.

Pernilla Wahlgrens klänning från Allsång på Skansen

Under avsnittet bar Pernilla Wahlgren en sommarklänning i gult, rosa och vitt. Klänningen är fotsid och kommer från det norska märket By Timo. Pernilla är mycket förtjust i märket och har burit klänningar därifrån ett flertal gånger, inte minst under förra årets allsångsäsong. By Timo har på relativt kort tid blivit ett märke att räkna med, inte bara i Norge utan också internationellt. Flera kända kvinnor älskar By Timo och märket bärs också löpande av en rad kungligheter, exempelvis kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia och den norska kronprinsessan, Mette-Marit. Kvinnorna bakom By Timo heter Tine och Elisa Mollatt. Märkets budskap, och ledord, är något minst sagt starkt, och viktigt: hållbarhet. När Tine startade märket 2004 arbetade hon inom fast fashion. En bransch hon valde att lämna. Hon ville arbeta hållbart med kvalitet i fokus.

Sugen på en likadan klänning som Pernilla? Läs mer och köp här.

– Det som gjorde att jag ville sluta med fast fashion var att ingen någonsin brydde sig om hur länge ett plagg skulle hålla. Det handlade bara om att hitta de billigaste tygerna och ingen ställde frågor om de som sydde plaggen. Jag började med inredning i stället, men det gick för sakta – så då bestämde jag mig för att starta By Timo. Med mina värderingar, för att se om jag kunde göra en business av det. Det gick kjempebra!, har hon förklarat i en intervju med Damernas värld.

Pernilla Wahlgrens klänning från By Timo har en prislapp på omkring 4 000 kronor men finns nu på rea. ANNONS Du hittar klänningen här.

Annons