TV: 14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan
1:26

Efter reklamen: TV: 14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan

(1:26)

Slå på ljud

Cate Blanchett

Skådespelaren Cate Blanchett är inte rädd för att gå i bräschen när det kommer till mode, och har flera gånger återanvänt plagg på röda mattan. En favorit bland återvinningen är den smyckade överdel från Alexander McQueen, som hon bar som en del av en klänning på Bafta-galan 2016, och sedan matchade med byxor på Venedigs filmfestival 2020.

Laura Dern

På Oscarsgalan 1995 bar Laura Dern en vacker svart klänning med speciell utskärning kring brösten. När hon 2020 vann en Oscar för sin roll i Marriage story, så svidade hon om till den 25 år gamla klänningen till Vanity Fairs efterfest.

Flygvärdinnorna slipper kjol och klackar – får kostym och sneakers

Rita Moreno

Här snackar vi långsiktig återvinning! Moreno är en av få skådespelare som är EGOT-vinnare – hon har belönats med en Emmy, Grammy, Oscar och Tony. När hon 1962 vann en Oscar för Bästa kvinnliga biroll, för sin roll i West side story, bar hon en klänning med svart liv och guldigt utsmyckad kjol. Samma klänning tog hon på sig när hon gick på galan 2018 också, dock med en annan – om än liknande – överdel.

Kate Moss

Supermodellen Kate Moss visar att den lilla svarta aldrig går ur tiden Den här klänningen med fluffig krage bar hon först på filmfestivalen i Cannes 1998, när hon gick med Johnny Depp, och sedan sex år senare på en fest 2004.

Kändisbarnen som burit sina föräldrars kläder

Kate Middleton

Som hertiginna och blivande drottning av England har Kate Middleton ett fullspäckat schema, och har flera gånger setts använda samma plagg vid olika officiella framträdanden. Men att använda samma galaklänning igen är snäppet ovanligare. Nyligen bar hon dock en vacker Alexander McQueen-klänning på Earthshot Prize Awards – samma klänning som hon burit på Bafta-galan 2011, kort efter sitt bröllop med prins William.

Michelle Obama

Som Första dam var Michelle Obama under konstant bevakning, och lyckades under åtta år hålla sig nästan konstants stylish – samtidigt som hon inte var rädd för att återupprepa oufits eller plagg. 2009 bar hon en figursydd klänning av märket Thakoon när hon och maken besökte president Sarkozy i Frankrike. Tre år senare bar hon samma klänning när familjen firade påsk hemmavid.

Mest läst