Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stjärnornas mest ikoniska accessoarer genom tiderna

13 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Medan vissa kändisar byter stil varje år, så finns det de som är konsekventa och håller fast vid vad de tycker om.
Här är stjärnornas accessoarer som blivit lika ikoniska som sina ägare!
Annons
TV: Se 5 ikoniska kändisaccessoarerBrand logo
TV: Se 5 ikoniska kändisaccessoarer

Audrey Hepburns ballerinaskor

Audrey Hepburn har gått ur tiden men är fortfarande känd för sin klassiska stil, som håller än idag. En viktig detalj i den eleganta stilen var ballerinaskorna. Audrey, som hade bakgrund som balettdansös, sågs sällan utan ett par svarta ballerinaskor både privat och i film.

Coco Chanels pärlhalsband

Coco Chanel är den ultimata förebilden för en tidlös stil, och till det hör pärlhalsband. Grundaren av Chanel sågs väldigt sällan utan minst ett par pärlhalsband under hela sin långa karriär.

Annons

Karl Lagerfelds motorcykelhandskar

Apropå Chanel, chefsdesignern Karl Lagerfeld hade en utpräglad stil där han bara hade svart och vitt på sig. Till sina monokroma outfits hade han ofta någon slags motorcykelhandske, inte sällan smyckade med nitar eller glittrande stenar.

Sara Danius knytblus

Okej, här tänjer vi lite på gränserna för begreppet accessoar, men knyt vid halsen på en snygg blus blev minst Sara Danius signum – och hon måste ju få vara med på listan. Professorn, författaren och, under en period, ständiga sekreteraren för Svenska Akademien förknippades med plagget under senare delen av sin karriär, och många valde att anamma looken för att visa sitt stöd till Danius i samband med skandalerna kring Akademien efter metoo-rörelsen.

Annons

Jackie Kennedys hatt

Få personer är förknippade med en accessoar som presidentfrun Jackie Kennnedy är med pillbox-hattar. Hon matchade ofta sina dräkter och klännningar med den tidstypiska hatten, och gjorde hattsorten till främsta modet.

Sias peruk

I åratal vägrade artisten Sia visa sig utan en peruk som täckte hela ansiktet, och även om det numera finns bilder på hennes ansikte, så har hon inte släppt de platinablonda perukerna med tjock lugg för ansiktet. Hur hon ser vart hon går är en annan fråga.

Annons

Samuel L Jacksons baskerkepsar

Det spelar ingen roll om han klär sig för en promenad, basketmatch eller Oscarsgalan – Samuel L Jackson går ingenstans utan en baskerkeps, helst från märket Kangol. Han har minst en i varje färg och för alla tillfällen. Jackson har också varit med och tagit fram en egen kollektion av hattsorten åt märket.

Drottning Elizabeths huvudsjaletter

När den brittiska drottningen är ledig så syns hon nästan aldrig utan en sjalett på huvudet. Hon har en stor samling mönstrade silkessjalar som hon knyter runt huvudet, nästan alltid matchat med en armégrön naturlivsjacka eller en elegant kappa, beroende på tillfälle.

Annons
TV: 6 praktiska accessoarer från 90-talet som gjort comebackBrand logo
TV: 6 praktiska accessoarer från 90-talet som gjort comeback
Annons