Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stora jeanstrenden 2024: här är modellen som gäller i vår

02 jan, 2024 
Trendigaste jeansmodellen våren 2024.
Är du redan nu nyfiken på vårmodet 2024? När det gäller den kommande säsongens jeans kunde vi se en tydlig trend på catwalken. Här kan vi avslöja vilken modell som gäller i vår – och vilken uppstickare som spås bli alltmer populär framöver.
Annons
6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till demBrand logo
6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

När de smala stuprörsjeansen försvann helt från modebilden var det istället "mom-jeans" (med lagom mycket vidd i låren och något avsmalnande nedtill) vi vände oss till under flera år. Dessa följdes av cargojeansen som i sin tur ersattes av de rejält vida jeansen – gärna med låg midja. Så vad är det som kommer att gäll under 2024? Ser vi till både catwalken och till trendsättande celebriteter står det klart att de vida jeansen följer med oss in i 2024, och kommer att vara fortsatt trendiga åtminstone hela vårsäsongen. Räkna alltså med att se ännu mer av rymliga jeansmodeller framöver.

Annons
Grece Ghanem är trendig i jeans med mycket vidd.
De vida jeansen hänger kvar under 2024.
Jeansen ska ha mycket vidd våren 2024.
Ju slappare och vidare jeans desto bättre.
Annons

Trendiga jeans våren 2024

Trenden med vida jeans var väldigt tydlig på catwalken när de internationella modehusen visade upp sina kollektioner inför våren 2024. Gucci, Valentino, Loewe och Stella McCartney är bara några av de modehus som anser att det är riktigt baggy jeans vi ska bära den kommande våren – gärna i klassiska blå tvättar.

Stella McCartney visar vida jeans på vårens catwalk.
Vida och slappa jeans hos Stella McCartney våren 2024.
Rymliga jeans hos Gucci våren 2024.
Guccis vårkollektion 2024.
Annons
Valentino visade upp trendiga jeans med vidd på catwalken inför våren.
Jeans med vidd i Valentinos vårkollektion.

Uppstickare: ny jeanstrend 2024

De vida jeansen dominerar alltså fortsatt under 2024. Men det finns en annan modell som skulle kunna bli en utmanare i trendtoppen. Det talas nämligen mycket om barrel-jeans just nu. Som namnet antyder har jeansen formen av en tunna, vilket innebär att de är som allra vidast runt knäna och smiter åt upptill och nedtill. Både brittiska Vogue och amerikanska Elle listar nämligen barrel-jeans som en modell att räkna med under 2024. Men barrel-jeans är en vattendelare. Medan många trendkänsliga fashionistas redan har börjat bära dem är det minst lika många som inte verkar tycka att modellen är särskilt snygg eller smickrande. Men vill man ha trendkoll kan det alltså vara värt att lägga den här modellen på minnet inför den kommande modevåren.

Annons
Tina Kunakey är trendig i ny och populär jeansmodell.
Barrel-jeansen spås bli ännu trendigare 2024, men är en vattendelare i modevärlden.
Darja Barannik bär de trendiga barrel-jeansen.
Barrel-jeansen har formen av en tunna och är som vidast vid knäna.
Annons