Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Största stiltransformationerna på film – genom alla tider

12 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vem är inte svag för en total utseendeförvandling, när hjältinnan går från att ha en klädstil till att plötsligt få prova på en helt annan?
Hollywood har genom åren bjudit på många spännande stiltransformationer på vita duken – här är några av de bästa!
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

Det är ett klassiskt inslag i framförallt ungdomsfilmer, romantiska komedier och humorfilmer – huvudrollsinnehavaren ska genomgå en total förvandling. I vissa fall handlar det om att gå från omodern till chic, i andra fall från sockersött till rock. Oavsett vad så är både vi och Hollywood förtjusta i stiltransformationerna i film. Här är några av de mest ikoniska klädförvandlingarna genom tiderna.

Pretty Woman

Den här är ju given, såklart. Julia Roberts börjar som prostituerad med billig blond peruk, lårhöga stövlar och en kort klänning med utskurna delar som visar magen. Genom filmen får hon möjlighet att köpa nya (dyra) kläder, och det är när hon dyker upp i en vackert röd galaklänning med vita handskar för att gå på ett elegant evenemang tillsammans med Richard Gere som förvandlingen är komplett i filmen.

Annons

Djävulen bär Prada

Djävulen bär Prada är en modern klassiker när det kommer till stilförvandlingar. Journalisten Andrea, spelad av Anne Hathaway, blir av en händelse assistent åt en demonisk chefredaktör på ett modemagasin – och då funkar inte hennes billiga stickade tröjor och klumpiga skor längre. Hon får hjälp av en moderedaktör på tidningen att uppdatera sin stil, och dyker sedan upp i mängder av moderiktiga (i 2006 års mått mätt) outfits inför sina avundsjuka kolleger.

Annons

Catwoman

I Catwoman från 2004 är Halle Berry den blyga och timida Patience Phillips till en början, klädd i färgglada kläder som inte visar någon hud. Förvandlingen till coola Catwoman gör att hon byter kläderna mot byxor i söndertrasat läder och en utmanande lädertopp – kombinerat med piska. Mjau, vilken transformation!

Grease

En av filmhistoriens mest ikoniska förvandlingar är ju helt klart den som Olivia Newton Johns Sandy gör i Grease. I hela filmen har vi fått se henne i gulliga 50-talsklänningar, matchat med små cardigans och håret uppsatt i en liten tofs. Men i slutscenen överraskar hon alla när hon dyker upp i en snortajt svart byxdress med höga klackar och stort lockigt hår. Så snyggt!

Annons

My fair lady

Den här förvandlingen som Audrey Hepburn gör i klassiska My fair lady från 1964 är en riktig klassiker. Audrey börjar först som en kvinna från låg arbetarklass med bred dialekt och trasiga, smutsiga kläder – och slutar som en fin societetsdam Här är det en total transformation som görs, för även karaktärens sätt att vara och prata ändras i filmen, för att hon ska passa in. Men vi kan mest fokusera på den där otroliga hatten.

Annons

Freaky friday

När mamman Tess, spelad av Jamie Lee Curtis, och tonårsdottern Anna, spelad av Lindsay Lohan, vaknar upp i varandras kroppar dröjer det inte länge innan mammans förvandling är total. Borta är de praktiska, propra jobbkläderna, och fram kommer en rockig stil med korta klänningar och mycket mönster – underbart att se!

Inspirerat av: Vogue.

Annons