Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Smarta klädknepen som får stilen att kännas modern – oavsett ålder

22 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Med små ändringar och knep kan du få din sommarlook att gå från att kännas lite tråkig och föråldrad till en riktig tiopoängare.
Stylisten Heather vill att personer i alla åldrar ska få känna sig som sitt snyggaste jag, och delar med sig av sin expertis.
Här är hennes bästa tips för att få till en modern och elegant look!
Annons
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din lookBrand logo
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look

En mogen stil behöver inte vara tråkig, och bara för att man har passerat en viss siffra i passet betyder det inte att man inte längre kan leka med kläder, eller måste klä sig på ett visst sätt för att det ska ”passa ens ålder”.

Heather driver Youtube-kontot ”Awesome over 50”, där hon har över 118 000 följare och har som uttalat mål att få alla att känna sig som sitt bästa och snyggaste jag, oavsett vilken ålder man är i. I en ny video delar hon nu med sig av sina bästa stylingtips för sommaren 2023, som gör att du får ut det mesta av din garderob, och slipper en stil som känns daterad och som saknar det där lilla extra.

Stylisten, som främst vänder sig till kvinnor som passerat 50 år, visar olika varianter av samma sorts outfit för att ge tittarna inspiration till hur de kan skruva åt sin stil för att känna sig som coolast.

Annons

– Jag visar sen en efterbild där du kommer se lite mer modern, fräsch och fabulös ut, säger hon.

Byter capri-leggings mot ankellånga chinos

Väljer bort caprileggings.

Heather börjar med att visa en outfit hon bar för några år sedan, med ett par ljusa, genomskinliga leggings i capri-modell och en bylsig tunika till. Hon poängterar att hon använde tunikan för att hon kände sig osäker med sin kropp efter att ha gått upp i vikt, men att den inte gjorde något för att ge henne en smickrande look. Leggings och byxor i trekvartsmodell är återkommande varje sommar, men när de slutar mitt på vaden ger de intrycket av kortare ben, något de flesta inte är ute efter.

I sin nya variant av outfiten, som går in samma färger, har hon i stället ett par ankellånga chinos, en jeansskjorta och ett par nättare sandaler, något som ger mer balans åt hela outfiten.

Piffa till skjortklänningen

Olika sätt att bära skjortklänning.

En luftig skjortklänning är ett skönt plagg att ha på sommaren, men med några enkla knep kan du ta den till nästa nivå. Heather visar hur hon tidigare har stylat skjortklänningen med svarta pumps och svart väska, samt låtit alla knappar vara knäppta på klänningen. Men för att ge klänningen en somrigare känsla, och en mer modern look, så väljer hon nu att para det klassiska plagget med ljusare skor och väska, samt våga knäppa upp några knappar nertill så att klänningen får lite slits och ett snyggare fall. Hon tipsar också om att knyta midjebandet i ryggen i stället, för att markera midjan på ett snyggare sätt.

Våga tajta plagg – och visa halsen

Heather visar olika sätt att styla en vit kavaj.

I Heathers tredje exempel har hon först en klassisk look, med vida vita byxor, en vit kavaj och en stor sommarscarf runt halsen. Hon säger att en del vill dölja rynkor på halsen med en sidenscarf, men peppar med att konstatera att det inte är någon annan än möjligtvis en själv som bryr sig om eventuella halsrynkor – och varför ska vi klä oss varmare än nödvändigt en het sommardag?

I den uppdaterade looken har hon samma vita kavaj, men låter nu halsen vara fri, matchar med ljusare väska och skor, och väljer ett par tajtare jeans med stretch som ger mer balans åt outfiten.

– Kolla hur fräsch, stylish och modern jag ser ut, säger hon glatt.

Annons