Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Supermodellen Twiggy ger sina modetips – klä dig inte efter ålder

13 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Som världens försa supermodell är Twiggy en riktig modeikon.
Nu delar hon med sig av sina bästa modetips – och tycker att vi ska sluta anpassa klädstil efter ålder.
– Jag känner motvilja mot människor som klär sig för att det ska passa deras ålder, jag tycker det är hemskt, säger hon till Good housekeeping.
Annons
TV: 6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till demBrand logo
TV: 6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

Twiggy var bara 16 år när hon på 60-talet började en karriär som fotomodell, och skulle komma att bli en av de mest ikoniska modellerna och modeprofilerna genom tiderna. 72-åringen är nu ansiktet för en hel generation, och har till och med adlats till Dame Twiggy.

Trots att åren har gått så har modellen lyckats hålla stilen, och för sajten Good housekeeping delar hon med sig av sina bästa modetips för att klä sig så snyggt som möjligt i alla åldrar och skeden i livet.

Satsa på ett plagg som sticker ut

Känner du dig fast i din stil? Då är Twiggys tips att vara lite modig när det kommer till ett plagg – du behöver inte kliva helt utanför boxen gällande alla dina kläder, men våga prova något nytt plagg.

Annons

– Var modig med ett plagg. Det kan vara en ny skjorta eller en annorlunda form på byxorna. De flesta affärer han personal shoppers nu och om du bokar ett besök så kan de ofta få dig att öppna ögonen för nya idéer och plocka ihop saker åt dig.

Klä dig inte efter ålder

Twiggy är helt emot devisen att ”man ska klä sig efter sin ålder” – behåll stilen oavsett siffran i passet, tycker hon.

– Jag känner motvilja mot människor som klär sig för att det ska passa deras ålder, jag tycker det är hemskt. De säger ”Om du är 20 ska du ha på dig det här” och ”Om du är 30 borde du ha på dig detta” – det är struntprat, tycker hon.

Optimera garderoben

Om du vill ha en snygg basgarderob ska du hålla det enkelt, tycker Twiggy.

– Jag skulle satsa på en snyggt skräddad kavaj eftersom det passar med allting. Jag skulle ha lite smala jeans, ett gäng t-shirts i olika färger, några snygga tröjor och kanske en klänning. Det skulle nog duga för mig.

Se också: Så bär du upp årets trendfärger 2022Brand logo
Se också: Så bär du upp årets trendfärger 2022

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons