Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Trenchcoat dam 2024 – här är 10 tidlösa favoriter i höst

25 jul, 2024 
Trenchcoat dam höst 2024
I höst är några av de allra hetaste kapporna definitivt trenchcoaten och dust coaten. Här listar vi säsongens snyggaste alternativ – och radar upp allt från klassiska modeller till mer moderna varianter!
Annons
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din lookBrand logo
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look

Även om solens strålar fortfarande skiner så är det inte lång tid tills löven börjar skifta i rött och gult. Alltså är det hög tid att börja se över dina höstplagg och särskilt när det kommer till ytterplagg, så att du kan känna dig både varm och snygg under de kommande månaderna.

När vi blickar mot höstrmodet står trenchcoaten och dust coaten högt upp på trendlistan – och det finns definitivt goda anledningar till att modellerna är så älskade, år efter år. Kapporna är såväl tidlösa som lättstylade, och du som har investerat i en trenchcoat eller dust coat kan ha användning för den under nästan hela året. Om du tar hand om din kappa kan den också bli ett oerhört långlivat plagg och den kan till och med passera genom generationer.

Annons

Det finns många som faktiskt har ärvt sin trenchcoat eller dust coat av en äldre släkting och många godbitar – såsom klassiska Burberry-trenchcoats – finns också att hitta i vintagebutiker.

Trenchcoat dam – 10 snygga köp till hösten 2024

För dig som inte redan har en trenchcoat eller dust coat i din ägo har vi scannat webbshopparna och valt ut våra tio favoriter inför hösten 2024. Här hittar du såväl klassiska beige kappor som gröna trenchcoats och varianter i kortare modell.

När du väl har investerat i en trenchcoat så glöm inte bort att du alltid kan gå till skräddaren och göra justeringar eller laga slitningar som uppstår genom åren. På så vis blir din kappa mer hållbar, både för din plånbok och för planeten.

Psst! Behöver du inspiration till hur du kan styla din trenchcoat eller dust coat i höst? Scrolla ner så hittar du också sju snygga looks som vi älskar!

Beige trenchcoat

Lindex

Klassisk trenchcoat från Lindex, som är dubbelknäppt och har veck baktill. Kappan är fodrad, har fickor framtill och ett avtagbart skärp.

klassisk trenchcoat dam
Annons

Tunn trenchcoat

Ellos

Lång trenchcoat med dubbelknäppning, fickor och knytskärp i midjan. Trenchcoaten är fodrad och passar utmärkt till sensommaren och hösten.

klassisk trenchcoat dam

Klassisk trenchcoat

& Other Stories

Är du ute efter en riktigt klassisk trenchcoat? Spana in den här stilfulla varianten i beige från & Other Stories!

klassisk trenchcoat dam
Annons

Trenchcoat på rea

Weekday

Tunn trenchcoat i lyocell, som är mjuk och luftig. Passa på nu medan trenchcoaten är på rea till ett riktigt pangpris!

klassisk trenchcoat dam

Kort trenchcoat med scarfdetalj

COS

Tycker du om trenchcoatens klassiska snitt, men är snarare ute efter en jacka? Kolla in den här fina modellen från COS med en trendig scarfdetalj.

Annons

Oversized trenchcoat

Arket

Oversized dust coat från Arket, i en fodrad och knälång modell. Kappan har fickor framtill samt reglerbara slejfar med knäppning vid ärmsluten.

oversized trenchcoat

Kort trenchcoat

Arket

För dig som är sugen på trenchcoaten men föredrar jackor framför längre kappor kan den här kortare modellen från Arket också vara ett alternativ. Jackan är i en voluminös modell med klassiska detaljer, och är i vävd twill av linne och bomull.

kort trenchcoat dam
Annons

Beige dustcoat

Monki

Du som är ute efter en vattenavvisande kappa kan kolla in den här snygga dust coaten från Monki. Kappan är enkelknäppt och har en skjortkrage.

kort trenchcoat dam

Grön trenchcoat

& Other Stories

En klassisk favorit är också den gröna trenchcoaten. Den här enkelknäppta modellen med knytskärp kommer från & Other Stories.

grön trenchcoat dam
Annons

Lång dust coat

Lindex

Khakigrön dust coat i längre modell, med en rak passform och klassiska detaljer. Kappan finns snart i butik så håll koll via länken nedan!

lång trenchcoat dam

Så stylar du trenchcoaten i höst – 7 snygga looks

Är du ute efter inspiration kring hur du kan styla din trenchcoat, dust coat eller car coat? Spana in de här snygga looksen!

Trenchcoat dam höst 2024
Foto: Claire Guillon

Har du en kappa i en oversized modell? Matcha med ett par trendiga baggy jeans och en större skjorta för en avslappnad och cool outfit.

Annons
Trenchcoat dam höst 2024
Foto: Claire Guillon

Är det en trenchcoat i kortare modell som du har fastnat för så spana in modeprofilen Fanny Ekstrand Tourneurs snygga look! Para ihop din jacka med ett par matchande byxor och voilà, så har du ett stilfullt set.

Lång trenchcoat dam 2024
Foto: Claire Guillon

Ett stiltips är att jobba med färgklickar till din annars neutrala look. Matcha din beige trenchcoat med en väska eller ett par skor i färger som poppar.

Annons
Tjock trenchcoat dam 2024
Foto: Claire Guillon

Har du en rymlig dust coat eller car coat så har du utmärkta förutsättningar för att jobba med lager på lager. Med en tjock tröja, en stickad balaclava och ett par värmande boots kan du använda kappan på såväl hösten som vintern.

Trenchcoat utan skärp dam
Foto: Claire Guillon
Annons
Klassisk trenchcoat dam 2024
Foto: Claire Guillon

Någonting som är supersnyggt till en trenchcoat, dust coat eller car coat är att färgmatcha med outfiten under. Satsa på plagg i beige eller ljusbrunt för en look som ser riktigt genomtänkt ut.

Grön trenchcoat dam 2024
Foto: Claire Guillon

Våga satsa på en trenchcoat i en mörkare färg som grön eller blå! Vi älskar den här moderna looken, med klassiska element.

Annons