Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trenchcoat dam 2024 – här är 12 tidlösa favoriter i vår

24 jan, 2024 
Trenchcoat dam vår 2024
I vår är några av de allra hetaste kapporna definitivt trenchcoaten och dust coaten. Här listar vi säsongens snyggaste alternativ – och radar upp allt från klassiska modeller till mer moderna varianter!
Annons
Tre stora trender inför våren och sommaren 2024Brand logo
Tre stora trender inför våren och sommaren 2024

Solen börjar äntligen titta fram på vinterhimlen, och snart står våren i blom omkring oss. Strax kommer vi kunna låta tjocka vinterkappor och dunjackor vila, och plocka fram tunnare favoriter ur garderoben.

När vi blickar mot vårmodet står trenchcoaten och dust coaten högt upp på trendlistan – och det finns definitivt goda anledningar till att modellerna är så älskade, år efter år. Kapporna är såväl tidlösa som lättstylade, och du som har investerat i en trenchcoat eller dust coat kan ha användning för den under nästan alla av årets månader. Om du tar hand om din kappa kan den också bli ett oerhört långlivat plagg och den kan till och med passera genom generationer.

Annons

Det finns många som faktiskt har ärvt sin trenchcoat eller dust coat av en äldre släkting, men många godbitar – såsom klassiska Burberry-trenchcoats – finns också att hitta i vintagebutiker.

Trenchcoat dam – 12 snygga köp till våren 2024

För dig som inte redan har en trenchcoat eller dust coat i din ägo har vi scannat webbshopparna och valt ut våra tolv favoriter inför våren 2024. Här hittar du såväl klassiska beige trenchcoats som kappor i kortare modeller eller i färger som blå och grön. När du väl har investerat i en trenchcoat så glöm inte bort att du alltid kan gå till skräddaren och göra justeringar eller laga slitningar som uppstår genom åren. På så vis blir din kappa mer hållbar, både för din plånbok och för planeten.

Behöver du inspiration till hur du kan styla din trenchcoat eller dust coat i vår? Scrolla ner så hittar du också sju snygga looks som vi älskar!

1. Klassisk trenchcoat

Dubbelknäppt beige trenchcoat från Arket, i bomull och linne. Kappan är sydd i en klassisk stil, med detaljer som axelklaffar, ett reglerbart bälte och okavskärning baktill. Just nu är trenchcoaten dessutom på rea! Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
arket trenchcoat dam rea
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

2. Blå trenchcoat från Arket

Vacker blå trenchcoat i denim, från Arket. Perfekt för dig som vill haka på dubbel denim-trenden i vår. Matcha med dina snyggaste jeans för att få till looken! Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

trenchcoat dam 2024 blå
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

3. Trendig trenchcoat från Cos

Oversized trenchcoat i kortare modell från Cos, med en vacker sjaldetalj som kan draperas över axeln och fästas med knappar. Sjalen är avtagbar om du vill bära din kappa på olika vis. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
kort trennchcoat dam 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

4. Beige dust coat från Monki

Snygg dust coat med nedhasade axlar och praktiska fickor, från Monki. Att kappan är vattenavvisande är ett riktigt plus i kanten i klassiskt aprilväder exempelvis. Bär den ovanpå en t-shirt under varma vårdagar eller addera flera lager så kan kappan bli säsongslös. Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

trench coat dam vår 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till dust coaten.

5. Kort trenchcoat

För dig som är sugen på trenchcoaten men föredrar jackor framför längre kappor kan den här kortare modellen från Arket vara ett alternativ. Jackan är i en voluminös modell med klassiska detaljer, och är i vävd twill av linne och bomull. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons
trenchcoat beige dam 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

6. Tunn trenchcoat från Weekday

Du som är ute efter en tunn och luftig trenchcoat kan spana in den här varianten i lyocell från Weekday. Perfekt för dig som är förtjust i modellen, men inte vill addera ett tjockare ytterplagg. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

7. Beige trenchcoat från Åhléns

Den här klassiska dubbelknäppta trenchcoaten från Gestuz är i en omlottdesign och har asymmetriska framknappar, axelvaddar och ett avtagbart bälte. Kappan är i en lös passform och är fodrad – och du kan hitta den på Åhléns. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
lång trenchcoat dam åhlens
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

8. Trenchcoat på rea

Du som vill investera i en riktigt lyxig trenchcoat, att bära i många år framöver, kan spana in den här snygga modellen från JW Anderson. Kappan är i en klassisk modell, men med en huva och rå kant framtill. Bär kappan med eller utan bälte beroende på önskad passform! Just nu är trenchcoaten på rea på Nordiska Kompaniet. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

trenchcoat dam klassisk 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

9. Stilren trenchcoat från & Other Stories

Enkelknäppt trenchcoat från & Other Stories i en avslappnad passform. Kappan är knälång och har ett avtagbart skärp i midjan och praktiska fickor. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
trenchcoat and other stories 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

10. Oversized trenchcoat från Weekday

Dubbelknäppt trenchcoat med en lös, oversized passform från Weekday. Kappan är i bomullstwill och har flera klassiska detaljer såsom axelklaffar, ärmslejfar och slag. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

11. Grön trenchcoat

Stilren och modern grön trenchcoat från House of Dagmar i mjuk bomullstwill. Kappan är knälång och har dubbla slag samt ett avtagbart bälte. Se mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
trenchcoat dam grön 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

12. Dust coat från Arket

Vadlång dust coat från Arket i en tvättad linne- och bomullsblandning. Kappan har en ledig look och en något oversized passform. Styla din kappa med en tjock stickad tröja undertill så kan du även bära den under kallare dagar! Se mer och köp kappan här (reklamlänk).

dust coat dam arket
Klicka på bilden för att komma direkt till dust coaten.

Så stylar du trenchcoaten våren 2024 – 7 snygga looks

Är du ute efter inspiration kring hur du kan styla din trenchcoat, dust coat eller car coat? Spana in de här snygga looksen!

Annons
Trenchcoat dam vår 2024

Har du en kappa i en oversized modell? Matcha med ett par trendiga baggy jeans och en större skjorta för en avslappnad och cool outfit.

Kort trenchcoat dam 2024

Är det en trenchcoat i kortare modell som du har fastnat för så spana in modeprofilen Fanny Ekstrand Tourneurs snygga look! Para ihop din jacka med ett par matchande byxor och voilà, så har du ett stilfullt set.

Annons
Lång trenchcoat dam 2024

Ett stiltips är att jobba med färgklickar till din annars neutrala look. Matcha din beige trenchcoat med en väska eller ett par skor i färger som poppar.

Tjock trenchcoat dam 2024

Har du en rymlig dust coat eller car coat så har du utmärkta förutsättningar för att jobba med lager på lager. Med en tjock tröja, en stickad balaclava och ett par värmande boots kan du använda kappan även under vinterhalvåret.

Annons

Någonting som är supersnygg till en trenchcoat, dust coat eller car coat är att färgmatcha med outfiten under. Satsa på plagg i beige eller ljusbrunt för en look som ser riktigt genomtänkt ut.

Grön trenchcoat dam 2024

Våga satsa på en trenchcoat i en mörkare färg som grön eller blå! Vi älskar den här moderna looken, med klassiska element.

Annons