Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här är 12 snygga kepsar för dam – och så stylar du kepsen i sommar

26 jun, 2024 
AvStina Meyerson
FotografClaire Guillon/TT
snygg keps för dam 2024
Är du på jakt efter den perfekta kepsen? Här listar modeexperten de tolv snyggaste varianterna som finns i butik just nu och tipsar om hur du kan styla kepsen under sommaren 2024.
Annons
Sommarmode i Rom - Behind the scenesBrand logo
Sommarmode i Rom - Behind the scenes

Kepsen är inte bara en av sommarens mest praktiska accessoarer, utan också en av de allra snyggaste. En keps ger dig bra skydd från solen samt praktisk skugga när du till exempel vill läsa en bok i solen, men den kan också lyfta hela din outfit!

En keps är inte bara ett självklart val till stranden eller i packningen till solsemestern, utan passar lika bra under en vanlig sommardag i stan. Utöver att du kan dra nytta av de funktionella fördelarna så blir kepsen också pricken över i när det kommer till din vardagsstil. Kepsen passar också minst lika bra till picknicken i parken, aw:n på uteserveringen eller som en snygg, lite ledig kontrast till en uppklädd festlook.

Annons

Snygg keps för dam – våra 12 favoriter 2024

Kort sagt är en snygg keps ett perfekt komplement till sommarens kapselgarderob – och den här säsongen finns det flera trendiga alternativ. Några populära varianter är till exempel de sportiga kepsarna, de stentvättade i vintage-stil, samt de enkla enfärgade modellerna.

Behöver du inspiration till hur du kan styla din keps i sommar? Här är några tips:

Så stylar du din keps i sommar

  • Bär din keps till din vanliga vardagslook så känns den genast mer intressant och genomtänkt! Huvudbonaden är särskilt smidig mellan hårtvättar, när frisyren kan kännas lite risig.

  • Klä upp eller ned dina looks med din keps. Med en keps i finare modell kan dina strandplagg till exempel kännas lyxigare, medan långklänningen eller kjolen kan få en avslappnad touche om du parar ihop dem med en sportigare keps.

  • Satsa på statement-kepsen ihop med enfärgade, enkla plagg ur basgarderoben! Det här är en smart taktik om du vill slippa tänka så mycket när du sätter ihop outfits på sommaren. Välj den enkla vägen och pryd looken med en keps som sätter pricken över i.

  • Ta till accessoarerna istället för att köpa nytt. Känns garderoben lite trist? Givetvis behöver du inte byta ut plaggen för att din stil ska kännas roligare. En snygg keps kan kasta helt nytt ljus över en gammal outfit.

Annons

Nedan listar Feminas modeexpert tolv snygga kepsar som finns i butik just nu! Om du främst söker efter exempel på hur du kan bära din keps i sommar, kan du scrolla längre ner i artikeln för att se flera stilfulla outfits med kepsar.

Psst! Kom ihåg att det finns en stor andrahandsmarknad när det kommer till kepsar. Eftersom de inte tvättas och slits lika mycket som andra klädesplagg och accessoarer, finns det gott om fräscha alternativ second hand. Inte minst om du vill ha en keps i äldre stil, kan du välja och vraka i olika vintagebutiker.

Enkel svart keps

Weekday

Den simpla svarta baseballkepsen är en evig favorit som du inte kommer tröttna på. Den här kepsen från Weekday finns till budgetpris – och passar till allting.

svart keps
Annons

Röd keps i vintagestil

Paul & Friends

Kepsar i vintagestil är populära alternativ. Den här röda, stentvättade kepsen kommer från Paul & Friends. En perfekt keps till stranden eller ihop med den enfärgade långklänningen!

röd vintage keps

Rosa keps

Lindex

Den här enkla men samtidigt härligt somriga kepsen hittar du på Lindex. Kepsen finns snart i butik, så håll utkik via länken!

rosa keps
Annons

Svart keps från Adidas

Adidas

Är du ute efter en sportig keps? Kolla in den här tuffa löparkepsen från Adidas med justerbart spänne bak och en reflextryckt logga fram. Så snygg till uppklädda plagg som en kavaj eller en pennkjol! Kepsen finns att köpa på Ellos.

svart adidas keps

Blå keps i denim

& Other stories

En populär sommarstil är ”denim on denim”, alltså att matcha olika plagg i denim med varandra. Toppa jeansen och jeansjackan med en baseballkeps i denim för att göra looken komplett.

blå keps i denim
Annons

Vit Nike-keps

Nike

Vill du ha en keps som känns både sportig och elegant? Spana in den här vita kepsen från Nike, som är skapad i samarbete med NOCTA.

vit nike keps

Svart keps från Ganni

Ganni

Kepsar med framträdande logotyper är också populära i sommar. Den här klassiska kepsen i svart är gjord av ekologisk bomull och har en vit Ganni-logotyp framtill.

svart ganni keps
Annons

Svart keps med blekt finish

Beechfield

Svart keps i mjuk, tvättad bomull och en blekt finish så att kepsen får en vintagestil. Kepsen finns till ett riktigt pangpris på Nordiska Kompaniet.

svart stentvättad keps

Vit Adidas-keps

Adidas

Vit keps med svart Adidas-logga framtill, i hundra procent bomull. Kepsen känns härligt somrig och är exempelvis snygg till en helsvart outfit.

Annons

Beige keps för dam

Djerf Avenue

En keps som blivit en stor favorit i sommar är den här varianten från Matilda Djerfs varumärke Djerf Avenue. Kepsen finns i tre stilrena färger.

beige keps

Grön Fjällräven-keps

Fjällräven

Vill du ha en sportig keps, men som lutar mer åt friluftshållet? Den här gröna kepsen från Fjällräven är ett klassiskt alternativ, som inte bara passar till fjällvandringen utan också till en solig dag på stan.

Annons

Blå keps från Patagonia

Patagonia

Ytterligare ett alternativ som andas friluftsliv är den här blåa kepsen från Patagonia. Kepsen finns också i flera färger.

8 outfits med keps att inspireras av

Vill du ha mer inspiration kring hur du kan styla din keps i sommar? Här är åtta looks med keps att spana in!

keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
keps för dam
Foto: Lucia Sabatelli/Action Press/Shutterstock/TT
keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
keps för dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
keps för dam
Foto: Shutterstock/TT
Annons