Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Trender att ha koll på i vår och sommar

21 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ja, vi vet, hösten har precis lagt sig och vi har en lång vinter framför oss innan det är vår och sommar igen – men på modevisningarna är tiden redan här.
Modeveckorna i Paris, Milano, London och New York har bjudit på mycket inspiration för vår och sommar 2022.
Här är trenderna att ha koll på inför de kommande säsongerna!
Annons
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattanBrand logo
10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

Citrusfärger

Inget skriker väl sommar så mycket som varma citrusfärger, och inför de varma säsongerna har modehusen gått loss med smörgult, soligt orange och terracotta. Märken som Chloé, Christian Dior och Proenza Schouler visade alla upp kläder i olika nyanser av citrus under modeveckorna.

Christian Dior.

Hantverk

Virkat, stickat, makramé – allt handgjort och hantverk är hett i vår och sommar. Joseph Altuzarra visade kreationer som andades hemmagjort med tie dye-färgningar och flätade rep, medan Givenchy vände sig till makramé för att skapa vårens kläder. Hos Chloé kan man se färgglada jackor, ponchos och handväskor med taktila inslag.

Annons

Minikjolar

Kjollängden fortsätter leta sig uppåt, helt i andan med den återgång till modet från 90-tal och millenieskiftet som vi sett de senaste åren. På Miu Miu satsar chefsdesignern Miuccia Prada på extra korta kjolar, och hos Dior andas kjolarnas korta design klassiskt 60-tal, med grafiska inslag och starka färger. Även Chanel väljer att vara med på trenden, med minikjolar i klassisk tweed.

Chanel.

Maxade kostymer

En snygg kostym kan egentligen aldrig vara omodern, men de senaste åren har trenden exploderat. Även i vår och sommar är kostymen en het trend bland modehusen, och nu ska de gärna vara i intensiva färger – och med sexiga skärningar. Hos Jil Sander visar man sorbetgula kostymer utan knappar eller slag, och hos både Valentino och Fendi bars kostymjackorna oknäppta med en enkel bralette under.

Annons

Paljetter och glans

När det bjud till fest i vår och sommar är outfiten klar – det är paljetter som gäller, gärna kombinerat med glammig glans. Tom Ford visade sidenblazers kombinerade med paljettlinnen, och hos Loewe tog man trenden ett steg längre med en slags bröstsköld i guld (som den uppmärksamme redan sett på Zendaya på röda mattan).

Tom Ford.

Ränder

Långrandigt eller tvärrandigt spelar mindre roll – modehusen visar ränder i alla riktningar på visningarna inför vår och sommar. Hos Roberto Cavalli och Missoni är det djuriska tiger- och zebraränder som gäller på kavajer, medan Jil Sander visar upp vadånga sommarklänningar i långrandigt.

Jil Sander.

Källa: Vogue.

Annons