10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan
1:39

Efter reklamen: 10 outfits från MET-galan - kändisarna på röda mattan

(1:39)

Slå på ljud

Citrusfärger

Inget skriker väl sommar så mycket som varma citrusfärger, och inför de varma säsongerna har modehusen gått loss med smörgult, soligt orange och terracotta. Märken som Chloé, Christian Dior och Proenza Schouler visade alla upp kläder i olika nyanser av citrus under modeveckorna.

Christian Dior.

CAPI

Hantverk

Virkat, stickat, makramé – allt handgjort och hantverk är hett i vår och sommar. Joseph Altuzarra visade kreationer som andades hemmagjort med tie dye-färgningar och flätade rep, medan Givenchy vände sig till makramé för att skapa vårens kläder. Hos Chloé kan man se färgglada jackor, ponchos och handväskor med taktila inslag.

Chloe.

Vianney Le Caer

Jackie Kennedys ikoniska modeögonblick

Minikjolar

Kjollängden fortsätter leta sig uppåt, helt i andan med den återgång till modet från 90-tal och millenieskiftet som vi sett de senaste åren. På Miu Miu satsar chefsdesignern Miuccia Prada på extra korta kjolar, och hos Dior andas kjolarnas korta design klassiskt 60-tal, med grafiska inslag och starka färger. Även Chanel väljer att vara med på trenden, med minikjolar i klassisk tweed.

Chanel.

Laurent VU/SIPA/Shutterstock

Maxade kostymer

En snygg kostym kan egentligen aldrig vara omodern, men de senaste åren har trenden exploderat. Även i vår och sommar är kostymen en het trend bland modehusen, och nu ska de gärna vara i intensiva färger – och med sexiga skärningar. Hos Jil Sander visar man sorbetgula kostymer utan knappar eller slag, och hos både Valentino och Fendi bars kostymjackorna oknäppta med en enkel bralette under.

Christian Siriano.

Christian Siriano/PIXELFO/SIPA/Shutterstock

Vårt jobb är att kolla webbshopparna hela dagarna – det här ligger i våra varukorgar just nu

Paljetter och glans

När det bjud till fest i vår och sommar är outfiten klar – det är paljetter som gäller, gärna kombinerat med glammig glans. Tom Ford visade sidenblazers kombinerade med paljettlinnen, och hos Loewe tog man trenden ett steg längre med en slags bröstsköld i guld (som den uppmärksamme redan sett på Zendaya på röda mattan).

Tom Ford.

SIMBARASHE CHA

Ränder

Långrandigt eller tvärrandigt spelar mindre roll – modehusen visar ränder i alla riktningar på visningarna inför vår och sommar. Hos Roberto Cavalli och Missoni är det djuriska tiger- och zebraränder som gäller på kavajer, medan Jil Sander visar upp vadånga sommarklänningar i långrandigt.

Jil Sander.

PIXELFORMULA/SIPA/Shutterstock

Källa: Vogue.

Mest läst