1:44

Efter reklamen: 5 First Ladys vi minns

(1:44)

Rosa Chanel

Dagen som maken John F Kennedy blev skjuten och dog i Jackie Kennedys famn har skrivits in i alla historieböcker, och många förknippar den tragiska händelsen med Jackie Kennedys rosa Chanel-dräkt i ull, med tillhörande hatt. Outfiten var typisk för presidentfruns stil i början av 60-talet, och den rosa kjolen med matchande jacka är en look som håller än idag.

Youtube.

Bröllopsklänningen

När Jacqueline Bouvier gifte sig med John F Kennedy 1953 gjorde hon det självfallet i en typisk bröllopsbakelse med båtringning och tillhörande eleganta handskar. Bröllopet var den tidens stora societetshändelse, och den tidlösa kvinnliga klänningen har så klart kopierats i oändlighet.

Courtesy Everett Collection

Historiens vackraste och dyraste diamantringar – hela listan

Eleganta dräkter

Som sagt, Jackie Kennedys kännetecken under sina sista år som presidentfru var de eleganta ulldräkterna med matchande kjol och dräktjacka, ofta med detaljer i guld som här. Framförallt kombinerade hon alltid sina outfits med en voluminös frisyr.

JACQUELINE KENNEDY

Courtesy Everett Collection

Halston-hatten

Ingen har burit damiga hattar som Jackie Kennedy. Presidentfrun föll för designern Halstons ”pill box hat”, och gjorde den runda hatten till den hetaste trenden bland societetsdamerna.

Youtube.

Ikoniska filmoutfits vi aldrig slutar drömma om

Elegant på utlandsbesök

När Jackie Kennedy följde med maken på besök till Indien 1962 var hon dressad till tänderna. Här i en vackert persikofärgad klänning signerad Oleg Cassini, tillsammans med de karaktäristiska vita handskarna och pärlhalsbanden.

John F. Kennedy Library

Mer läsning

Femina