Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

8 stora modetrender hösten och vintern 2021

21 okt, 2021 
trender hösten 2021
Skräddat, stickat och en hel del loggor och färg, det är några av trenderna vi ser under hösten och vintern 2021. Här kan du läsa mer om dem – och hitta de trendigaste plaggen och accessoarerna till den nya säsongen.
Annons

Hösten är modets högsäsong och vi älskar att djupdyka i säsongens modetrender – och den här säsongen vi blir inte besvikna! Den här säsongen bjuder på mode som syns och hörs och som både är spännande och klassiskt. Det finns något för alla smaker, oavsett om du dras mot skräddade kostymer eller designerloggor.

Trender hösten och vintern 2021

Här är åtta av trenderna som dominerar den här säsongen – vilka satsar du på?

1. Stickat i ny tappning

Stickade plagg kommer alltid tillbaka till hösten och vintern, men medan vi ofta brukar bära stickat tillsammans med andra plagg så får det stickade gärna ta huvudrollen i höst. Satsa på en trendig stickad klänning, eller varför inte ett matchande set som hos Proenza Schouler?

Chloé AW2021
Stickad klänning i Chloés AW2021-kollektion

Den stickade klänningen får gärna vara i en lång eller vadlång modell. Den här marinblå klänningen med långa ärmar och polokrage från H&M kommer vara både snygg och riktigt skön till såväl boots som sneakers när graderna sjunker. Den finns även i beige och ljusgrönt, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
stickad klänning från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Med ett matchande stickat set kan du bära delarna både tillsammans och var för sig.

Proenza Schouler AW2021
Matchande stickat set från Proenza Schoulers höst- och vinterkollektion

Det här stickade setet kommer från Lindex är både skönt och riktigt snyggt i höst. Dessutom kan du bära delarna var för sig till andra plagg! Tröjan är långärmad och har polokrage, läs mer och köp den här (reklamlänk). Kjolen är vadlång och har en rak passform samt små slitsar i sidorna, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
stickat set med tröja och kjol hösten 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

2. Stickad väst

Även den stickade västen, som var stor i vintras och våras, håller sig kvar på trendtronen. Bär den som den är när temperaturen tillåter, och över skjortan eller klänningen i vinter.

By Malene Birger var en av alla designers som visade upp just den stickade västen inför hösten, här i en oversized modell.

lång stickad väst från By Malene Birger
Väst från By Malene Birger – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Den här ribbstickade varianten från H&M är även den oversized och är lika snygg att bära med andra plagg i neutrala toner som med mer färgstarka ouftits. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

Den här ljuslila stickade västen från Lindex har ett kabelstickat mönster, som är en annan stor trend i höst. Den finns i flera olika färger, läs mer och köp den här (reklamlänk).

ljuslila kabelstickad väst från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till västen.

3. Rosa

00-talets popprinsessa är tillbaka hösten 2021 – och hon bär gärna starka färger, puffärmar och annat som i sin tur är inspirerat av 80-talet. Chanel var ett av modehusen som sportade färgen på catwalken.

Annons
Chanel AW2021

Även Balenciaga visade rosa toner i sin höst- och vinterkollektion.

Balenciaga AW2021
Balenciaga AW2021

Vi ser många olika nyanser av rosa den här säsongen. Varför inte ta in färgen i din vardagsoutfit med den här vackra scarfen från Carin Wester? Den levereras i en liten väska och för varje scarf som säljs så skänks dessutom hela 100 kronor till Bröstcancerförbundet. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
scarf från carin wester bröstcancerförbundet
Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

4. Vida ärmar

Precis som Balenciaga visade så är puffärmar helt rätt hösten 2021, och vi ser dem på allt från klänningar till toppar, blusar och jackor.

Streetstyle från modeveckan.

Den här stickade tröjan från Acne Studios är gjord i en ull- och mohairblandning och har en perfekt lätt oversized passform. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

5. Skräddat i alla former

Skräddade ytterplagg var något som vi såg mycket av inför hösten 2021, inte minst kappor och kostymer. Och vi vågar lova att de skräddade ytterplaggen och kostymerna är plagg som du kommer att vilja bära under många höst- och vintersäsonger framöver – så om det är någon gång du bör investera i en riktigt kvalitativ variant så är det hösten 2021.

Etro aw2021
Tredelad kostym hos Etro AW2021 på Milanos modevecka

Den här marinblå kappan från Filippa K har ett tidlöst snitt som aldrig kommer att gå ur tiden. Den finns även i svart, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
mörkblå kappa från Filippa K
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Den här stilsäkra kostymen med trendiga rutor är lika snygg nu under hösten och vinterns som när våren anländer. Kavajen är i en längre modell med stora slag, läs mer och köp den här (reklamlänk). Byxorna är en croppad modell med lätt utställda benslut som ger en snygg silhuett, läs mer och köp dem här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.
Annons

6. Loggor från topp till tå

Efter många säsonger av någorlunda minimalism, och över ett år av pandemi (och mjukiskläder) vill vi i höst maxa modet! Det gör att vi ser loggor överallt, i höst allra helst ska de täcka hela plagget eller accessoaren och du kan med fördel bära flera tillsammans.

Streetstyle-look från modeveckan.

I samarbete med Balenciaga visade Gucci upp looks med loggor från just topp till tå.

Gucci x Balenciaga samarbetskollektion

En väska med ett logo-mönster är ett enkelt sätt att ta in trenden i din outfit. Om du vill fortsätta på Gucci-spåret så går det att fynda riktigt snygga vintageväskor från varumärket hos Åhléns genom Luxclusif – som den här väskan med bambuhandtag, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
gucci bamboo second hand från åhlens
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Just Gucciväskan med bambu var en av prinsessan Dianas favoriter – här kan du läsa mer om återlanseringen av den som sker just nu!

Den här vintage-weekendväskan kommer från Céline och har även den loggor som ett snyggt mönster, läs mer och köp här (reklamlänk).

cèline weekendväska travel bag
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

En snygg mönstrad budgetvariant finns just nu hos H&M, som har den här jacquardvävda väskan i större modell. Det perfekta valet för dig som vill ha en stor väska med mycket plats och som kan bäras till många olika tillfällen! Den finns dessutom även med ett Dior-inspirerat djungelmönster, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
väska med mönster från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Cutouts

Det här är en trend som många spontant ryggar tillbaka när de hör om – men cutouts kommer faktiskt i många olika former och utföranden! Precis som med loggorna så får cutouts på plaggen gärna likna ett mönster, snarare än enskilda öppningar, något vi redan ser mycket av hos kedjorna. Bland annat såg vi cutouts på Diors Haute Couture-visning inför hösten.

Dior Haute Couture AW2021

Den här stickade tröjan från COS har en stilren design med diskreta cutouts vid axlarna som ger den det lilla extra. Den finns även i rosa, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
stickad troja med cutouts hösten 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Även den här glesstickade tröjan från Ellos Collection har diskreta cutouts som formar ett snyggt mönster, läs mer och köp den här (reklamlänk).

vit glesstickad tröja från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Hos Baaam kan du dessutom läsa mer om klänningarna med cutouts som alla vill ha just nu.

8. Grönt

Klargrönt eller ärtgrönt har varit en klart dominerande nyans unders sommaren 2021, en nyans som är lika fin även i höst. Då tar vi dock gärna även in mer dova nyanser av grönt, som ger en riktigt fin höstlook tillsammans med brunt och beige.

Annons
streetstyle men gröna plagg från Copenhagen Fashion Week

Skräddade plagg är som sagt stort i höst och den här kavajen från & Other Stories är i den perfekta gröna nyansen, läs mer och köp här (reklamlänk).

grön kavaj till hösten 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Modeikonen Giovanna Battaglia Engelbert bar en riktigt snygg nyans av grönt under visningen av Balenciagas höst- och vinterkollektion.

Annons
Giovanna Battaglia Engelbert

Den här skjortan finns i båda säsongens trendfärger, grönt och rosa, och kommer bli en favorit i garderoben under lång tid framöver. Den kommer från Ellos Collection, läs mer och köp den här (reklamlänk).

grön och rosa skjorta från Ellos Collection till sommaren och hösten 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortorna.

Även funktionsmaterial är riktigt trendigt hösten 2021 – så i den här gröna fleecetröjan från H&M är du med andra ord helt rätt! Den finns även i offwhite, läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
grön fleecetröja i pile från H&M hösten 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Se mer:

7 tips på hur du löneförhandlar på bästa sättBrand logo
7 tips på hur du löneförhandlar på bästa sätt
Annons