Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Inspireras av danska stilexperterna – här är höstens heta ytterplagg

15 aug, 2023 
Höstjacka dam
Är du på jakt efter ett stilrent ytterplagg i höst?
Feminas modechef Jenny Fredriksson har spanat in en trendig kappa på Köpenhamns modevecka – och det är en riktig klassiker.
Spana in trenden och hur du kan styla den här!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Årets modevecka i Köpenhamn gick inte av stapeln utan dramatik. Stormen Hans drog över staden, medan otaliga utomhusshower – beroende av vädret – var planerade. Men modemärkena körde på ändå, och besökarna kunde få borsta bort det värsta av regnvattnet från sina sittplatser innan de satte sig ned. Visningar betraktades under paraplyer och höstkläderna var sannerligen på, redan i augusti.

Feminas modechef Jenny Fredriksson var på plats och kollade in de nya trenderna inför det kommande vår- och sommarmodet, men höll också koll på vad de stilsäkra besökarna på modeveckan hade på sig.

Annons

Med tanke på det regn och rusk som Hans bjöd på, så var det kanske framför allt olika typer ytterplagg som hamnade i blickfång – och Jenny lade i synnerhet märke till en särskild sorts kappa.

– Trendiga kappor i höst är oversize, som stora trenchoats eller yllerockar, berättar Jenny och fortsätter:

– Men det var en speciell kappa som alla de coola, danska redaktörerna bar. Den är stilfull och klassisk och liksom inte överdådig.

Ytterplagget som modechefen spanade in på de danska stilförebilderna syntes även på flera av visningarna – och lär alltså inte försvinna på länge, utan följer med in i våren 2024.

Feminas modechef Jenny Fredriksson
Feminas modechef Jenny Fredriksson tipsar om stora kappor i höst.

Här är trendiga kappan

Kappan som många stilsäkra besökare bar när de gästade Köpenhamns modevecka var en så kallad bilrock eller ”car coat” i beige.

Annons

– Den beige car coaten har influenser från flera pågående trender, och flörtar både med herrmodet och oversize-trenden. Eftersom den är så klassisk kommer den fungera även nästa säsong och långt framöver, lovar Jenny.

På visningarna inför vår- och sommarkollektionerna 2024 kunde bilrockens raka silhuett och klassiska snitt exempelvis synas hos de danska märkena Skall Studio och The Garment.

Trendig kappa dam
Bilrocken på The Garments visning inför SS24.
Annons
Beige kappa dam
En beige car coat på Skall Studios visning inför SS24.
Kappa höst dam
Bilrocken var en favorit på The Garments visning inför SS24.
Annons

Så stylar du heta ytterplagget

I höst finns det flera sätt att bära bilrocken på. Eftersom den är så klassisk kan du exempelvis gå loss när det kommer till accessoarer. En värmande balaklava och en iögonfallande brosch gör genast looken intressant.

Dust coat dam

Du kan också låta kappan tala för sig själv. Med jeans, sneakers och enkla accessoarer hamnar ytterplagget i centrum.

Car coat dam

Ett intressant sätt att styla bilrocken på är att gå barbent under. På så vis låter du sommaren glida in i höststilen, denna övergångsperiod. Det är också härligt att bryta av de klassiskt maskulina och raka formerna med traditionellt mer feminina skor och accessoarer, och satsa på kontrasterande rundare former.

Vid trenchcoat dam

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons