Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Julia Roberts retro-look – se vårens trendiga jeans

14 feb, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Julia Roberts i vårens trendiga jeans
Julia Roberts stil från tidigt 90-tal är ikonisk – men också helt i tiden.
Skådespelerskans styling är nämligen hetare än någonsin.
Här bär hon vårens trendiga jeans.
Annons
Julia Roberts bästa filmlooks genom årenBrand logo
Julia Roberts bästa filmlooks genom åren

Att hitta nya outfitideér är inte alltid så lätt. Men den som letar stilinspiration till vardags hittar snabbt vad de letar efter hos skådespelerskan Julia Roberts. Hon har inte bara gjort succé på bioduken utan också inspirerat många med sin avslappnade look. Vad sägs om Julia Roberts klädstil från tidigt 1990-tal?

Julia Roberts jeans är vårens trend

Även Hollywood-stjärnor lever efter samma motto som vi andra, att praktiska och bekväma kläder används i vardagen. Särskilt när man som Julia Roberts behöver resa snabbt från en plats till en annan under sin semester. 1990 verkade hon avslappnad på Los Angeles flygplats när hon fångades på bild.

Hon bar en kapselgarderob då som är lika trendig i dag; en vit t-shirt, en avslappnad svart kavaj över och till det ett par raka jeans med hög midja i denim.

– Jag älskar denna look och styling med blazer, t-shirt och snygga blåjeans a'la Levis 501, säger Feminas modechef Jenny Frediksson.

Annons

Julia Roberts raka jeans i blå denim är inte bara inspirerande utan också en av vårens stora trender.

– Vi kommer att se mycket av den modellen i vår, säger Jenny Frediksson.

Så matchar du Julia Roberts trendiga jeansen

Den som förr var trendigt anses fortfarande vara stilmedvetet i dag. Även om det kanske inte gäller för hela 1990-talsgarderoben kommer vissa kombinationer och utseenden hela tiden tillbaka. Det gäller även de avslappnade jeansen i indigoblått som länge burits och som blivit en klassiker under alla årtionden. Jeansen med raka ben och hög midja visar sig vara en allroundbyxa.

Även Feminas modechef inspireras av tidigare årtionden under vårens mode.

– Kostymer och skräddat är stort i vår och då är det snyggt att bryta av med jeans till vardagskostymen. Det blir inte lika dressat. Julia Roberts stylar det på ett perfekt sätt, säger hon.

Även år 2023 skulle Jenny Fredriksson matcha jeansen med en oversize-kavaj, en topp, smycken och halsband. På fötterna skulle hon matcha med antingen ett par loafers eller sneakers för en vardagslook.

– Sen kan man ha söta pumps med taxklack till eller ett par ballerinaskor.

Blev du sugen på fler jeansmodeller som är trendiga i vår? Då kan du läsa om de vida jeansen i stället.

Annons