Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här dyker stjärnan upp i jeansen alla vill ha 2023 – kolla in omdiskuterade trenden

27 dec, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Har du koll på de allra trendigaste jeansen 2023? Inte? Då ska du se hit! Femina guidar dig till vårens mest omdiskuterade, och hyllade, jeansmodell.
Annons
Se kändisarna som fått barn 2022Brand logo
Se kändisarna som fått barn 2022

Jeans är ett plagg som de allra flesta av oss har hemma i våra garderober. Men precis som då det gäller andra plagg så både kommer, och går, trender inom denna byxa. Våren 2023 är det särskilt en jeansmodell man bör kolla in lite extra. Vilken? Feminas modeexpert Emma Danielsson berättar:

– De vida och hellånga jeansen är den allra hetaste modellen och trenden kommer att hålla i sig hela våren och sommaren. Ju vidare desto bättre är det som gäller för den som vill vara trendig. Vill man pricka in ännu en trend så satsar man på lågt skuren midja.

Och ja, Emma har helt rätt. Det allra mest trendiga jeansen 2023 är de vääääldigt vida. Ju vidare desto bättre faktiskt. Och detsamma gäller med midjan: den ska vara rejält låg.

Annons

Så stylar du de vida jeansen

Men, hur stylar man då de riktigt vida jeansbyxorna våren 2023? Tänk på balansen! Eftersom byxorna är riktigt stora nedtill kan det vara bra att balansera upp siluetten med något mer tight upptill. En tight långärmad tröja, exempelvis. Eller varför inte en enkel t-shirt. En tightare blus går också bra. Då det kommer till skor stylas de vida jeansen bäst till ett par klackar. Men också sneakers eller ett par mer chunky loafers är snyggt till.

Kändisarna som hakat på nya jeanstrenden

Flera kändisar har givetvis, redan nu, hakat på trenden med vida jeans. Bella Hadid var en av de första som bar jeansen, och nu senast har Hailey Bieber synts i byxorna. Också Katie Holmes har synts i byxorna, vid ett flertal tillfällen.

Trenden med såhär pass vida jeans är dock rejält omdiskuterad. Eftersom jeansen är både långa och vida är det många kritiker som anser att byxorna inte är särskilt bärbara. Andra kritiserar också den låga midjan och menar att den trenden passar långtifrån alla. Håller du med? Då kanske någon av dessa jeansmodeller faller dig i smaken istället.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023Brand logo
Behind the scenes: Så stylar du festmodet 2023
Annons