Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trendspaning: 3 populära och bärbara stilar i vår

24 mar, 2023 
Vårmode 2023
Dagarna blir längre, solen värmer och det börjar bli dags att svida om till en ljus och härlig vårgarderob. Vi listar 3 stilar som är både trendiga och lättburna för en riktigt snygg vardagsstil.
Annons
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023Brand logo
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023

Nu blickar vi mot våren och längtar efter att få byta våra mörka och bylsiga plagg mot en betydligt ljusare och lättare stil. Våren 2023 innefattar många nya trender – vissa mer lättburna än andra. Och vi har full förståelse för att det inte alltid är så lätt att navigera bland alla nya trendrapporter, nyckelplagg och it-accessoarer. Därför har vi valt ut tre trendiga men lättburna stilar som passar de flesta och som ger dig en snygg och uppdaterad vardagsstil i vår och sommar. Vilken blir din nya favoritlook?

Annons

1. Slapp kostym

Både vårens byxor och kavajer ska vara avslappnade och rymliga i modellen. Satsa därför på en kostym som har extra mycket vidd från topp till tå så är du helt rätt ute. Kavajen och byxorna kan naturligtvis bäras var för sig, men att satsa på just en hel kostym är ett extra populärt stilval den här säsongen. Och tacksamt nog för fötterna ska den allra helst matchas med ett par bekväma sneakers. Just den vita kostymen är extra trendig i vår. Men se bara till att eventuellt slask är borta från gatorna innan du bär hellånga vita byxor.

Den rymliga kostymen är trendig våren 2023.
Både byxorna och kavajen ska vara rymliga den här säsongen.
Annons
Vit kostym i avslappnad passform.
En vit kostym i slapp modell är helrätt våren 2023.
Kritstrecksrandig kostym i trendigt oversized modell.
Kritstrecksrandig kostym i extra rymlig modell.
Annons

2. Lång jeanskjol

Är det något vi ständigt möts av i sociala flöden just nu så är det den hellånga jeanskjolen. Det är kort och gott säsongens stora trendplagg. Så se till att satsa på en maxilång kjol i denim så är du så trendig du kan vara den här våren och sommaren. Dessutom kan du enkelt styla jeanskjolen precis efter dina egna önskemål så att den passar just din personliga stil. Den blir nämligen lika snygg att bära tillsammans med en stickad tröja som med en snäv partytopp. På samma sätt som den passar den lika bra till sneakers som till klackar.

Den långa jeanskjolen är ett viktigt trendplagg våren och sommaren 2023.
Jeanskjol matchas med klassisk stickad tröja under modeveckan i Köpenhamn.
Annons
Lisa Aiken iklädd hellång jeanskjol matchat med kavaj i läder.
Stilsäkra Lisa Aiken matchar jeanskjolen med läderjacka.

3. Helvitt

Är det något man brukar bli extra sugen på när våren nalkas så är det ljusa färger, och nu får vi äntligen byta vinterns mörka och bylsiga ytterplagg mot ljusare, lättare och vårigare jackor och kappor. Just olika nyanser av vitt ser vi väldigt mycket av just nu, och allra helst ska vi bära vitt i matchande ton både upptill och nedtill för en riktigt krispig och vårig look. Cremevitt och ljust beige är enklast att börja med nu under vårvintern, medan kritvitt passar allra bäst när sommarvärmen nalkas. Behöver du uppdatera din garderob så satsa först och främst på vita basplagg som kan kombineras på många olika sätt, såsom en vit kavaj, ett par ljusa jeans eller enklare toppar.

Annons
Vitt både upptill och nedtill är trendigt i vår.
Ett sportigare och mer avslappnat alternativ till den vita kostymen.
Tamara Kalinic bär lager på lager av vita plagg under modeveckan i Milano.
Flera lager av vitt i en elegant och bärbar stil.
Annons
Elsa Hosk i elegant vit look från Dior.
Elsa Hosk i elegant vit look på modeveckan i Paris.
Annons