Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Tretorn lanserar limiterad kollektion av regnjackor

30 mar, 2017 
AvIda Gustafsson
När vårregnet öser ner är det skönt att kunna klä sig i en ordentlig regnparkas. Tretorn lanserar nu en ny linje regnjackor – kollektionen From the sea, som är precis vad den heter.
Annons

Vårsol och värme är härligt. Men det alla vet är att denna säsong även kan bjuda på kyla och regn – aprilväder. Tretorns nya regnparkas, som tagits fram i samarbete med Naturkompaniet, är tillverkad av dumpade fisknät som hittats på havets botten, spöknät. Runt 650 000 ton fisknät tros driva runt i världshaven och de slitstarka nylontrådarna fastnar ofta i rev där de kan slå ut hela ekosystem.

Den limiterade kollektionen From the Sea kommer endast i 350 exemplar i fem färger blått, grönt, gult och svart. Tillverkningen av regnjackorna stödjer genom företaget EcoAlf, insamlingen av fiskenät vid hamnar i Korea.

De nya regnjackorna är en del av ett långsiktigt miljöarbete där målet är att 50% av Tretorns regnkläder ska vara märkta Eco Essentials innan 2020.

– Samarbetet med Naturkompaniet är en hjärtefråga för oss på Tretorn, vi har en 125-årig företagskultur som bygger på att ta ansvar, oavsett om det är planeten, personalen eller produkten. Så att nu utveckla en regnjackskollektion som inte bara sänker det ekologiska fotavtrycket utan även bidrar till att minska antalet spöknät i havet är som en dröm, säger Fredrik Ekström Marknads och Kommunikationschef på Tretorn i ett pressmeddelande.

Kollektionen lanseras på utvalda Naturkompanietbutiker och på Naturkompaniets onlinebutik den 30 mars.

Annons