Vårsol och värme är härligt. Men det alla vet är att denna säsong även kan bjuda på kyla och regn – aprilväder. Tretorns nya regnparkas, som tagits fram i samarbete med Naturkompaniet, är tillverkad av dumpade fisknät som hittats på havets botten, spöknät. Runt 650 000 ton fisknät tros driva runt i världshaven och de slitstarka nylontrådarna fastnar ofta i rev där de kan slå ut hela ekosystem.

Läs även 18 favoriter från H&M:s nya Conscious Exclusive Collection

Den limiterade kollektionen From the Sea kommer endast i 350 exemplar i fem färger blått, grönt, gult och svart. Tillverkningen av regnjackorna stödjer genom företaget EcoAlf, insamlingen av fiskenät vid hamnar i Korea.

De nya regnjackorna är en del av ett långsiktigt miljöarbete där målet är att 50% av Tretorns regnkläder ska vara märkta Eco Essentials innan 2020.

– Samarbetet med Naturkompaniet är en hjärtefråga för oss på Tretorn, vi har en 125-årig företagskultur som bygger på att ta ansvar, oavsett om det är planeten, personalen eller produkten. Så att nu utveckla en regnjackskollektion som inte bara sänker det ekologiska fotavtrycket utan även bidrar till att minska antalet spöknät i havet är som en dröm, säger Fredrik Ekström Marknads och Kommunikationschef på Tretorn i ett pressmeddelande.

Kollektionen lanseras på utvalda Naturkompanietbutiker och på Naturkompaniets onlinebutik den 30 mars.

Läs även Här är företaget som tillverkar skor av skräp från havet