2:18

Efter reklamen: Följ med Christer Lindarw ner i After Darks kostymförråd

(2:18)

Vi är många som gärna vill ha en markerad midja, men som kämpar med att få till den. Om man är mer rak i kroppsformen kan det vara svårt att få till den där eftertraktade timglasfiguren.

Nu sprids det ett enkelt knep som gör att du lättare får en markerad midja på dina klänningar, som annars är mer oformliga eller raka – och allt du behöver är en vanlig tofs.

I en video på sociala medier-appen Tiktok visar Jess – som går under namnet @midsizefashioninpso – det smidiga tipset. Klippet har blivit viralt, plockats upp av The Sun och setts över 735 000 gånger av personer som vill ge intrycket av en smalare och mer markerad midja.

Ungdomliga modetrenderna som funkar i alla åldrar

Så får du mer markerad midja

Jess visar knepet på en vanlig mellanlång fodralklänning köpt från lågbudgetvaruhuset Primark, och menar att det inte krävs mycket för att helt ändra formen på klänningen. Hon börjar med att vända ut och in på klänningen och ta fram en vanlig hårtofs. Sen samlar hon det överflödiga materialet kring midjan, som gör att klänningen ser rak och bylsig ut, och lindar tofsen runt materialet några gånger. Sedan vänder hon tillbaka klänningen och vips har den fått en ny form och en snygg detalj. Beroende på hur du vill att klänningen ska sitta kan du placera tofsen framtill, i sidan eller bak på klänningen.

Vanliga underklädesmissarna kvinnor gör – så undviker du

Eftersom det inte blir utbuktande klumpar så kommer ingen veta att du har använt dig av en tofs – och istället tro att klänningen är designad så från början.

”Vilken fantastisk idé!!! Wow! Och det ser så fint ut på dig”, skriver en person.

”Nu måste jag bara hitta kläder som är för stora på mig”, skriver en annan.