Fem favoriter från Femina – underklädesspecial
1:9

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

(1:9)

Slå på ljud

Nej till string

Att ha stringtrosor gör att det inte syns någon trosrand om du har tajta byxor, och många tycker också att den lilla trosan är mer sensuell än en mer täckande – men stringtrosor har stora nackdelar. Läkaren Octavia Cannon säger till magasinet Seventeen att trosmodellen kan föra över E.Coli-bakterier till underlivet.

– Tänk på hur stringtrosan flyttas när du sätter dig ner, säger Cannon.

Om du inte vill byta bort stringtrosan helt är läkarens rekommendation att inte sova i dem, och i alla fall bära briefs-trosor med jämna mellanrum.

Bomull före silke

Att sexiga underkläder ofta är gjorda i spets eller silke är tydligt när det är dags att shoppa underkläder, men till vardags är det bättre för underlivet att välja underkläder gjorda i bomull, säger läkaren till tidningen.

Stjärnorna som designers nekat kläder – för att de har fel storlek

Byt trosor efter träning

Alla kanske inte ser det som självklart att byta underkläder direkt efter ett träningspass på gymmet, utan väntar tills de kommer hem och duschar. Men det är dags att tänka om.

– Svamp och bakterier älskar en varm, fuktig och mörk miljö, säger Octavia Cannon till Seventeen.

Skippa parfymerade tvättmedlet

Att ha tvättmedel som luktar gott kanske du ser som vardagslyx, men när det kommer till att tvätta trosor är det bättre med ett allergivänligt och parfymfritt tvättmedel. Kemikalierna som gör att tvättmedlet luktar gott kan irritera underlivet och göra huden känsligare.

Välj underkläder som passar

Det kan låta självklart att inte gå runt i för små trosor, men det är också lätt hänt att fortsätta använda samma gamla underkläder även om ens kroppsform förändrats.

– Om dina underkläder lämnar märken på huden så utsätter du dig för risk för underlivsinfektioner och utslag, säger Octavia Cannon.

Du kan ha tvättat dina vita trosor fel i alla år – så gör du rätt

Slarva inte med trosbyte

Ibland kan det dyka upp situationer då det enda alternativet till underkläder verkar vara att plocka fram ett par använda ur tvättkorgen. Men detta är en dålig idé menar Octavia Cannon, även om du vänder dem ut och in. Du kan utsätta ditt liv för infektioner och bakterier om du återanvänder smutsiga underkläder.