Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Utskällda plagget gör comeback – så stylar stjärnan det

25 jun, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Den korta ankelsockan är tillbaka! Och nu ska den synas – inte döljas. Se hur Hollywoodskådisen stylar det utskällda plagget.
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Trender kommer och trender går... Så också då det kommer till något så enkelt som strumpor. Häromåret gjorde tubsockan comeback. Och förra sommaren satsade kändisarna på strumpor i sandaler. Även trenden att ha vita sockor i loafers har kommit stort de senaste säsongerna.

Och ja, nu är det dags för ännu en strumptrend att se dagens ljus. Eller rättare sagt: att göra comeback. Vad vi talar om? Den korta ankelsockan är tillbaka! Och nu ska den synas.

Annons

Ankelsockor har tidigare delat nätet i två: vissa har menat att den är praktisk och smart medan andra har avskytt den nätta lilla strumpan. Några tycker att den är gräslig medan andra menar att den fyller sin funktion: att vara varm och fånga in svett utan att ta över och synas för mycket.

Jennifer Lawrence i den omdebatterade ankelstrumpan.
ARIS / BACKGRID US / TT

Så stylar du ankelsockan 2024

Ankelsockan har fått namnet millenialstrumpan på nätet. Anledningen? Det har burits av många ur generationen millenials, i dag anser dock många ”millenials” att den är riktigt ute. Generationen senare, den som kallas Gen Z, gillar dock sockan och ser inget som helst problem med att bära den – fullt synlig.

Annons

Men, hur stylar man sockan bäst 2024? Ta en titt på hur Jennifer Lawrence, succéskådespelerskan, gör. Lawrence bar ankelstrumporna häromveckan, då hon tog en tur på stan. Hon matchade dem med The Rows Lucca-mockasiner och en minikjol. Därtill bar hon en Mehry Mu-väska i leopardmönster och ett Tiffany & Co.-halsband. Pricken över i: en sliten t-shirt med Disneytryck och en blå jacka i denim.

Jennifer Lawrence bär sina ankelsockor med ett par svarta mockasiner.
ARIS / BACKGRID US / TT

Vill du styla strumpan mer kontorsmässigt? Satsa på ett par liknande mockasiner eller loafers, en kort svart kjol och en vit krispig skjorta.

Annons