Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Utskällda modetrenden tillbaka – kritiseras hårt

25 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Conner Ives 2023.
Vissa trender tror och hoppas man aldrig ska återvända – men så dyker de upp ändå.
Många som genomlevt tiden kring millenieskiftet reagerar nu starkt på att en av den tidens mest kritiserade trender är tillbaka.
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden

Vissa modetrender borde kanske aldrig ha varit en trend från början. Vi ser kollektivt tillbaka på dem med höjda ögonbryn och känner ”hur tänkte vi där egentligen?”. Men trots det så kan samma trender komma tillbaka igen, och hyllas av yngre generationer som inte redan har genomlevt klädstilen en gång.

Många som var tonåringar på 90-talet och kring millenieskiftet är minst sagt skeptiska till att de trenderna har hittat tillbaka in i värmen. Låg midja och magtröja hoppades nog de flesta att vi hade lagt bakom oss för gott, innan det blev trendigt igen.

Annons

Nu har en av millenieskiftets och tidiga 00-talets mest utskällda modetrender blivit heta igen – nämligen den där klänning ska bäras med jeans. 00-talets stora ungdomsstjärnor som Hilary Duff och Ashley Tisdale sågs alla rocka looken på röda mattorna för 15-20 år sedan – ett par blåjeans, ofta med bootcut, som matchades med en nättare klänning i satin.

Jessica Alba 2005.
Skådespelaren Jessica Alba bar klänning och jeans 2005.

Upptäckten i butikerna: ”Kommer ångra”

På modehusens visningar inför höst-vinter 2023 var det flera märken som visade upp modeller med jeans och klänning, och även på kedjor som Urban Outfitters har skyltdockorna klätts i den kontroversiella klädensemblen.

Annons
Ashley Tisdale 2005.
Ashley Tisdale gillade trenden 2005, men här med kjol i stället.

”Jag såg det här på Urban Outfitters häromdagen och fick nästan en hjärtattack. Snälla Generation Z, gör det inte. Ni kommer ångra er”, skriver en person på Tiktok, enligt The Sun.

Videon fick snabbt över 700 000 visningar, där många höll med om att den här trenden inte behövde komma tillbaka.

”Ni kommer inte se mig klädd i det där”, skriver en person.

Conner Ives 2023.
Conner Ives är ett av märkena som anammat den gamla trenden.

”Jeans med låg midja är lugnt, men det där däremot är hmmmm”, skriver en annan.

Annons