Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Vanliga missen många gör med moderna jeanstrenden

15 aug, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografTT, TIKTOK
Många har hakat på den populära, och bekväma, jeanstrenden. Men har du koll på missen de flesta gör? Så undviker du den!
Annons
VIDEO: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
VIDEO: 5 snackisar från veckan som gått

Det var många som jublade när en mer bekväm jeanstrend för några år sedan intog modescenen. Borta var de supertighta jeansen, som knappt gick att andas i. Istället gjorde en ny jeansfavorit intåg på denimarenan. Till mångas stora glädje. Plötsligt var de överallt: de mer vida jeansen med hög midja. Jeansen, som kallades mom jeans, passade de allra flesta och var smickrande för alla typer av kroppar och former. Dessutom var de riktigt sköna. Jeansen, mom jeansen, kännetecknas av en bekväm passform, med generöst tilltagna ben, plats för rumpa och lår, och med en hög midja.

Skådespelerskan Katie Holmes i sina mom jeans.

Det bästa av allt var också att jeansen passade till det mesta. Och att de kunde bäras till såväl vardag som fest. Till kontoret stylas de bäst med en vit t-shirt och en svart kavaj, eller varför inte en vit skjorta. Loafers eller sneakers till. Till festen kan de, med fördel, kläs upp med en klack och ett svart linne. Och på landet bärs de enkelt med en stickad tröja och ett par gummistövlar. Kort sagt: den här jeanstrenden passar överallt.

Annons

Missen många gör då de stylar sina jeans

Men, ja det finns ett men... Många gör en miss då de stylar sina mom jeans. Vi ska berätta vilken. Mac Rose, från New York, USA, är en kvinna som regelbundet delar med sig av modehacks och stylingtips på plattformen TikTok, där hon de senaste månaderna har skaffat sig en imponerande stor följarskara. Många av hennes klipp ses av tusentals – men det är särskilt ett klipp som lockat till extra tittning. På bara en dag fick videon hela 265 000 visningar. I det virala klippet visade Mac hur man stylar mom jeans på ett sätt som ”höjer vilken outfit som helst”.

Mac säger, i videon, att man ska undvika att styla den populära jeanstrenden mom jeans med en lite lösare topp.

– Den främsta anledningen till att den här outfiten inte fungerar är för att vi har två klädesplagg som varken är åtsittande eller lösa – de är båda mittemellan, konstaterar hon.

Det finns givetvis en lösning på problemet. Mac berättar mer:

– Om du vill hålla den nedre delen lös, välj en figursydd topp – ett enkelt byte som balanserar de två plaggen, säger hon.

Hon föreslår också att man, om man vill ha en lösare topp, satsar på ett bälte i midjan. Det bryter av på ett snyggt sätt.

I kommentarsfältet hyllas Macs enkla stylingtips.

”Dina knep har totalt ändrat mina outfits”, skriver en användare.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Källa: The Sun

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – jeansspecial
Annons