1:15

Efter reklamen: Julia Roberts bästa filmlooks genom åren

(1:15)

Slå på ljud

När det är kallt vinterväder utomhus är det mångas instinkt att dra på sig de tjockaste, varmaste kläderna och kasta ut stilkänslan genom fönstret. Och visst, det är klart det är viktigare att hålla sig varm än snygg , men med några enkla knep kan du förhöja din vinterstil.

Här är några vanliga modemissar som du enkelt kan undvika!

Ingen eller för tajt halsduk

Att bära en dunjacka eller en rock och inte ha någon halsduk till alls kan ofta se lite underligt ut, eftersom det blir hål mellan kläderna och ytterplagget. Modeexperter brukar rekommendera att komplettera ytterplagg med en passande halsduk eller scarf, men se då till att inte knyta den för tajt, så det ser ut som att du separerat huvudet från kroppen. Målet är att binda ihop hela outfiten.

11 stilsäkra modenyheter som alla passar till kontoret

En opassande väska

En fluffig dunjacka eller vadderad jacka är det skönaste att ha på vintern, men det kan vara svårmatchat. Om du brukar ha en väska med långt axelband som du bär tvärs över kroppen så är de svåra att ha med puffiga och fluffiga jackor – de passar bättre till vår- och sommaroutfits. Välj istället en större väska som du bär på ena axeln, för bättre proportioner.

Ytterplagg och kjol på rätt sätt

Om man bär kortare kjolar med en mellanlång jacka eller en fejkpäls så kan det ibland bli så att kjolen inte syns, något som skapar den osmickrande illusionen att man inte har på sig något under sin jacka. Välj istället en lite längre kjol som sticker ut under jackan, alternativt en jacka som slutar vid höfterna eller går ner till vaderna för att undvika detta.

Vårens trendigaste ytterplagg – här är säsongens nyheter!

Allt hänger på huvudet

Det är klart man vill ha en huvudbonad om vintern för att hålla värmen, men tricket är att välja rätt mössa eller hatt. Vissa tycker exempelvis att basker är något som passar bättre till kappa eller trenchcoat än till dunjacka.

Kort jacka med lång tröja

Stylisten Sally McGraw menar att en vinterjacka eller -kappa bör täcka alla lager kläder som bärs på överkroppen. Har du en längre tröja eller kofta på dig passar det bättre med ett knälångt ytterplagg, för att tröjan inte ska sticka ut lite och skapa en underligt avhuggen siluett.

Källa: Brightside.