Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Vanligaste felet vi gör när vi tvättar våra kläder

28 aug, 2022 
AvEmma Danielsson
FotografPEXELS, UNSPLASH
Att inte göra rent tvättmaskinen är ett av de vanligaste felen vi gör när vi tvättar kläder.
Det finns en sak som många av oss glömmer att göra när vi tvättar våra kläder. Och det kan orsaka att tvättmedlet fungerar sämre och att bakterier och lukt överförs till kläderna. Så enkelt rättar du till misstaget!
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Att tvätta kläder är kanske inte den allra roligaste sysslan, men det är något ingen av oss kommer ifrån. Och det finns en viktig sak som många missar, och som kan göra att lukt och bakterier förs över på dina kläder; nämligen att rengöra tvättmaskinen. Det kan låta märkligt att behöva rengöra en maskin vars jobb är att rengöra. Men det är faktiskt viktigare än du tror. Forskaren och städexperten Jennifer Ahoni förklarar varför.

– Det är helt enkelt så att om trumman är smutsig spelar det ingen roll hur bra ditt tvättmedel är, säger hon till InStyle.

Om tvättmaskinens trumma är smutsig så fungerar tvättmedlet sämre.
Många av oss glömmer att rengöra tvättmaskinen, eller gör det alltför sällan..

Är tvättmaskinens trumma smutsig gör det alltså att tvättmedlet inte kan göra sitt jobb ordentligt. Dessutom kan det leda till att bakterier och lukt överförs till dina kläder.

Annons

– Smuts från kläder kan stanna kvar i trumman efter tvätten och skapa en grogrund för bakterier. I den här mörka, varma och fuktiga miljön gör resterna inte bara att din tvättmaskin kan lukta obehagligt, utan lukten kan även överföras till dina kläder, förklarar Jennifer.

Hur ofta ska man då göra rent sin tvättmaskin? För att undvika smuts och bakterier ska du enligt Jennifer torka rent din tvättmaskin minst en gång i månaden med tvål och vatten. Och glöm alltså inte att göra rent även inuti trumman.

Annons