Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Vännerna visar hur likadana outfits ser ut på olika kroppar

29 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
När du shoppar kläder kan det vara svårt att föreställa sig hur ett plagg kommer se ut på en person som inte ser ut exakt som modellen eller skyltdockan.
De här tre vännerna visar hur likadana outfits ser ut på tre olika kroppar – från storlek small till large.
”Det är inklusiviteten för mig”, kommenterar en person på videon.
Annons
VIDEO: 8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
VIDEO: 8 enkla tips för att se mer elegant ut

Samma sorts klädesplagg kan se helt olika ut beroende på vem det sitter på. Det är mycket som spelar in – om du har lång överkropp eller längre ben, vilken storlek du har i plagget och om du har små eller stora bröst. Att shoppa kläder kan därför vara en utmaning, speciellt när du handlar på internet och inte kan testa kläderna. Då ska du försöka föreställa dig hur plagget ser ut på dig, trots att det nu sitter på en modell som kanske ser helt annorlunda ut.

Annons

En trend som blivit allt större på sociala medier som Tiktok och Instagram är att visa upp samma sorts plagg på personer som har olika storlekar, för att visa hur plaggen ser ut – men också att snygga kläder är lika snygga oavsett vilken typ av kropp de sitter på.

Visar hur kläderna sitter

Nu sprids en video där tre vänner visar upp tre olika sorters outfits och har på sig likadana kläder men i olika storlekar. En av vännerna har storlek small, medan de andra har storlek medium och large.

De börjar med att visa en outfit de tycker passar för att hänga i sitt eget hem, en liten shortsdress med knappar och korta ärmar. Sedan går vännertrion vidare och visar en ”picknickoutfit”, där de har på sig en mönstrad topp i linnemodell, matchat med ett par vita byxor och ett par sneakers. Till slut väljer de en svart klänning som outfit för en dejt. Den svarta klänningen har en liten puffärm och knyt under bröstet.

Annons

Bland kommentarerna är det många som uppskattar initiativet, för att vännerna visar hur olika personer ser ut i samma sorts plagg, oavsett vilken storlek de har.

”Det passar verkligen alla”, skriver en person.

”Det är inklusiviteten för mig”, skriver en annan.

”Outfitsen är så söta”, hyllar en tredje.

Källa: The Sun.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecialBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – modespecial
Annons