Sommarmode danska märken 2021

Danskt mode har verkligen ett moment i modevärlden just nu och märken som Stine Goya, Cecile Bahnsen och Ganni bärs av modemedvetna kvinnor världen över. Om man ska försöka sig på en beskrivning av danskt mode är det med ord som att de har en förkärlek för definierade silhuetter, spännande detaljer, färgstarka plagg och vågade mönster.

Våra sommarfavoriter från de danska modemärkena

Vi har sneglat över Öresund och listar våra sommarfavoriter från Danmarks bästa modemärken!

Stine Goya – rosa blus

Stine Goyas signum är färgstarka plagg, stora mönster och material med festlig touch. Jacquardvävd rosa blus med bred volangkant, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

Gestuz - beige bomullsklänning

Gestuz grundades 2008 av designern Sanne Sehested som vill ta fram kläder som framhäver kvinnors styrka med uppdaterade klassiker. Ärmlös klänning från Gestuz med rynkefftekter framtill och vidd i kjolen, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

Cecilie Bahnsen - klänning med puffärm

Designern har gjort sig ett namn med hjälp av de vackra voluminösa klänningar som tog modevärlden med storm för ett par säsonger sedan. De stora silhuetterna är hennes signum. Svart Cecilie Bahnsen-klänning där kjolen är något längre baktill, med kort puffärm, snörningsdetaljer både fram- och baktill, läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

Ganni

Ganni gör mode med glimten i ögat, vågade färger och mönster samt fina detaljer på klassiska plagg. Ärmlös blus med den stora överdimensionerade kragen som blivit märkets signum, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

Rotate

Rotate är ett märke från Birger Christensen i samarbete med influencerna Thora Valdimarsdottir och Jeanette Madsen som ville skapa de kläder som de saknade i sina garderober: modiga och sensuella klänningar till ett bra pris. Svartvit klänning med hög hals och dekorativa fransar som hänger över rygg och ärmar, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

By Malene Birger – vit kaftanklänning

Det chica By Malene Birger grundades 2003 och har sedan start satsat på feminina plagg i avskalad stil som är skapade för att hålla länge i garderoben. Vit maxiklänning i kaftanliknande design med klädda knappar framtill, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

Notes du Nord – blommig klänning

Märket grundades 2016 med filosofin att ge kvinnor en möjlighet att klä sig elegant i kläder med smickrande passform. Blommig klänning i rak modell med lång ärm och krage med volangkant, läs mer och köp här (reklamlänk från Wakakuu).

Baum und pferdgarten

Baum und Pferdgarten grundades 1999 av Rikke Baumgarten och Helle Hestehave med målet att skapa mode för kvinnor som vill ha en roligt och personlig stil. Väst i vit och beige denim med fickor. Läs mer och köp här (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

6 moderegler du inte ska följa

Spana in årets randiga sommarmode – 14 fina shoppingtips!

Så stylar du vitt – sommarens härligaste trend

Film och serier som ger modeinspiration

1:55

Efter reklamen: Film och serier som ger modeinspiration

(1:55)

Utvald läsning

Femina