Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Väskan som aldrig blir full – historien bakom sommarens mest användbara väska

02 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommarens mest användbara väska? En tote som fungerar både till vardag och fest – och som aldrig blir full! Läs historien om väskan som fått namnet Neverfull.
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Neverfull. Sug på det namnet... never full. Aldrig full, med andra ord. Väskan som fått namnet kommer från modehuset Louis Vuitton.

Neverfull är en väska som skapades – precis som namnet antyder – för att vara stor nog att bära alla dina saker, oavsett om du är på väg till kontoret, till stan eller till stranden. Vi är nog många som känner igen oss i det faktum att vi vill att väskan ska vara som ett stort svart hål. Kort sagt: den ska rymma allt: dator, extra skor, sminkväska, plånbok och allt sådant. Gärna en extra tröja också. Eller varför inte: barnens leksaker! Och Neverfull rymmer faktiskt allt det, tro det eller ej. Den kan bära hisnande hundra kilo!

Annons

Väskan lanserades för allra första gången 2007, då den blev en omedelbar succé. Och så har det förblivit. När ogrundade rykten om att väskan skulle läggas ner tog fart häromåret startades en storm på sociala medier, en storm som i sin tur ledde till ett väntelistsystem. Denna lista ökade den hajp som redan fanns för väskan, inte minst på återförsäljningssajter.

Enligt Vestiaire Collective, second hand-sajten för märkesplagg och accessoarer, är väskan Louis Vuittons näst mest populära väska, efter modellen Pochette, och den har i genomsnitt 800 dagliga sökningar på sajten. Också shoppingssajter som säljer nya plagg har noterat att väskan är mer populär än någonsin. Sökningarna efter den har nämligen ökat med över 300 procent, slår sajten Lyst fast.

Annons

Kändisarna som bär Louis Vuitton Neverfull

Under de sjutton år som gått sedan väskan för första gången såg dagens ljus har den burits av mängder av kändisar. Alla från Reese Witherspoon till Diane Kruger har setts med Neverfull över axeln. Man har också, under årens lopp, haft en mängd samarbeten, bland annat med Grace Coddington, Yayoi Kusama och Jeff Koons.

Anledningen till att väskan är så älskad beror inte bara på looken (klassisk, lyxig, stilsäker...) utan just på dess smarta, och mångsidiga, design. Den designades med en enkel siluett i åtanke, men med en rad smarta lösningar, lösningar som gör att den kan bära precis så mycket som användaren behöver. Även om handtagen är smala, är de förstärkta med dubbla sömmar, och kan, därmed, bära mer än 100 kilos vikt. Dragbanden på sidan kan dras till för att ändra utseendet på väskan. De är också en del av ett tekniskt system som gör att innehållet i väskan blir säkrare när det väl klämts ihop. Väskan kommer dessutom med en löstagbar påse som kan användas som ficka eller bäras som clutch. Och det praktiska slutar inte där! Neverfull går, därtill, att vika ner och platta till så att den kan passa i en resväska, vilket innebär att den lätt kan tas med på resor.

Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna
Annons