Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Klassiska herrplagget en av höstens hetaste trender

19 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Elsa Hosk på New York fashion week.
Det är plagg som historiskt främst har förknippats med män i tredelad kostym – men i höst är västen ett av de allra trendigaste plaggen.
Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm tipsar om snyggaste sätten att bära det eleganta plagget.
– Den passar perfekt till allt från vardag som jobb till fest – och kan matchas med det mesta, säger hon.
Annons
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstipsBrand logo
Farah Abadis bästa mode-och skönhetstips

Att bära väst har länge kopplats till män – antingen kontorsarbetande män med skjorta och kostym, eller män med en rockig look och skinnväst. Men i höst är plagget hetast bland kvinnor, och går att styla och kombinera på en rad olika sätt.

Feminas moderedaktör Michelle Lannerhjelm menar att västen passar perfekt i de androgyna modevindarna som blåser just nu.

– Kostymväst? Ja tack! Höstens hetaste it-topp är en perfekt mix av 2000-talets Y2K-mode och dagens trendande minimalism med androgyna snitt, säger hon.

Annons

Allra hetast är den klassiska kostymvästen, men den går att variera och göra både elegant och stylish. Du behöver inte heller köpa nytt – kika second hand eller i en manlig anhörigs garderob på jakt.

– Kostymvästen kommer i flera modeller. Vi blickar mot allt från den klassiska modellen, till den trendiga off shoulder-varianten. Som pricken över i hittar du inte bara västen hos kedjorna – second hand-butiken är nu din bästa vän! Leta bland 2000-talets inlämnade skatter eller spana in herravdelningens gömda fynd, säger Michelle Lannerhjelm.

Ryan Gosling och Margot Robbie i Barbie.
Margot Robbie bar en rosa väst i hyllade filmen Barbie, som en del av en cowboy-inspirerad outfit.

Så stylar du trendiga höstplagget

Du väljer själv om du vill klä upp eller klä ner kostymvästen, den fungerar både på kontoret, after work såväl som lördagsbrunchen.

Annons

Den passar perfekt till allt från vardag som jobb till fest – och kan matchas med det mesta. Plocka fram dina skönaste jeans eller satsa på säsongens trendiga set med kostymbyxor, kostymväst och en kavaj i samma kulör, tipsar moderedaktören.

Elsa Hosk.
Elsa Hosk i en svart skinnväst som topp.

Västtrenden går också att ta vidare – svenska supermodellen Elsa Hosk syntes nyligen på New York Fashion Week klädd i en svart skinnväst som topp!

Annons