Artikeln innehåller reklamlänkar
Victoria sommarklänningar

Victoria och hennes stylist Tina Törnquist är en mästare på vackra sommarklänningar. Den kungliga garderoben innehåller många fina varianter ofta i svensk design att inspireras av. Vi har spanat in några av hennes finaste sommarklänningar och letat upp var du kan hitta liknande modeller.

By Malina-klänning på Victoriadagen 2020

Victoriadagen 2020
Jonas Ekströmer/TT

Under kvällens konsert I Borgholm under förra årets Victoriadag bar Victoria en småblommig sommardröm från By Malina med spetsapplikationer. Klänningen finns inte längre till försäljning, men märket har i år en annan klänning i liknande modell.

Klänning By Malina

Ljusblå maxiklänning från By Malina i transparent tyg med broderade applikationer.

Långklänning från H&M med söta små blommor och ett knytband i midjan, läs mer och köp här (länk till H&M).

Vit bomullsklänning i rak modell från Didem x Ellos Collection, läs mer och köp här (länk till Ellos).

Blå Rodebjer-klänning

Victoria visita
Pontus Lundahl/TT

Denna blå klänning från Rodebjer har Victoria burit vid ett flertal tillfällen, första gången under statsbesöket i Vietnam 2019 och senast i september 2020 när hon tillsammans med Daniel besökte organisationen Visita. Klänningen med stora blå blommor, markerad midja och kjol med vidd har sedan länge sålt slut. Men det finns flera härligt blåa klänningar att uppgradera sommargarderoben med.

Klarblå bomullsklänning från H&M med v-ringning fram och baktill, avtagbart knytband och dragsko i ärmsluten, läs mer och köp här (länk till H&M).

Blåmönstrad klänning från Stockhlm studio har en halvhög krage och knytband i nacken, läs mer och köp här (länk till Marqet).

Elegant klarblå klänning från & Other stories med assymmetrisk fåll och knytdetalj i midjan, läs mer och köp här (länk till & Other Stories).

Stenströmsklänning på Victoriadagen 2019

Victoriadagen 2019
Mikael Fritzon/TT

På Victoriadagen 2019 mottog Victoria allmänhetens gratulationer i Sollidens slottsträdgård iförd en blommig långklänning från Stenströms med korta vida ärmar. Just den klänningen har sedan dess försvunnit, men märket har denna säsong lanserat en annan blommig långklänning i en modell som påminner mycket om Victorias blommiga klänning. Och namnet på den? Victoria så klart.

Blommig klänning från Stenströms med kort ärm, läs mer och köp här (länk till Apprl).

Småblommig klänning från Polo Ralph Lauren med kort ärm, läs mer och köp här (länk till Wakakuu).

Blommig omlottklänning från Reformation med knytband i sidan, läs mer och köp här (länk till Apprl).

Svart cocktailklänning från Giambattista Valli x H&M

Daniel och Victoria i trappan till konserthuset i Stockholm
Naina Helén Jåma/TT

När Victoria och Daniel deltog vid Kungliga Filharmonikernas pandemianpassade säsongsöppning i september 2020 bar hon en svart tyllklänning från designern Giambattista Vallis samarbete med H&M. Klänningen i svartvitt med volangärmar finns nu endast att hitta second hand – om man har tur. Vi listar andra klänningar som påminner om designen i Giambattista Valli x H&M-klänningen.

Designern Jonathan Simkhai har en svart enfärgad tyllklänning med volangärmar, läs mer och köp den här (länk till Apprl).

Svart midiklänning från Lindex med vita broderier och lång puffig ärm, läs mer och köp här (länk till Lindex).

Bomullsklänning från H&M med överdimensionerade axlar och ett parti med broderie anglaise i fållen, läs mer och köp här (länk till H&M).

Läs mer:

Inspireras av prinsessan Sofias sommarstil – här är plaggen som fixar looken

Här är Victorias smarta stylingknep – och så snor du stilen själv

Victoria och Madeleine bär årets trendigaste örhängen – här köper du dem!

1:00

Efter reklamen: Tre gånger kronprinsessan Victoria burit drottning Silvias klänningar

(1:00)

Slå på ljud