Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Säsongens trendigaste underdelar – här är kjolen och byxan att satsa på

11 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografMarcy Swingle/Shutterstock
Modeexperter listar årets hetaste byx- och kjoltrender: den vida byxan och maxikjolen.
Spana in vår bildguide och inspireras här!
Annons
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänningBrand logo
Från trasiga jeans till Alice Bah Kuhnkes ELLE-galaklänning

Det varma vädret har äntligen intagit Sverige efter en lång vinter och vi börjar sakta men säkert damma av sommargarderoben.

Femina har tidigare spanat in vilka överdelar som modeexperterna pekar ut som säsongens trendigaste köp, men nu djupdyker vi i underdelarna – och listar den mest populära byxmodellen och kjolmodellen just nu!

Trendiga byxmodellen: Stora och vida

Modeexperter världen över är överens, tiden för stuprörstajta byxor är förbi (misströsta inte om du är en älskare av modellen, den kommer säkerligen att göra comeback en vacker dag – och man ska alltid klä sig i det man själv känner sig snygg och bekväm i).

Annons

Vi har länge sett hur de vida byxorna dominerar modet; både på catwalken, ute på stan och i butikerna. Det är en trend som håller i sig för den kommande sommarsäsongen och även inpå hösten.

Den som är extra stilmedveten bör dock tänka: vida byxor med en twist, och kanske investera i ett par av den klassiska byxmodellen i en ny färg eller ett oväntat material.

Fördelen med den här byxmodellen är att den, till skillnad från vissa tajtare alternativ, är otroligt bekväm. Det jublar vi för.

Eftersom den här byxmodellen dessutom varit populär så länge, så finns den i en uppsjö olika varianter – så att du kan välja en variant du känner dig bekväm i.

Här nedan hittar du flera bilder från trendiga besökare av modevisningar säsongen vår/sommar 2023, som kan bidra till inspiration – oavsett om du letar i garderoben, eller går ut och letar efter ett nytt par byxor.

Trendiga kjolmodellen: Maxad längd

Även kjolmodet tycks premiera mycket tyg och vida modeller. I år är maxikjolen en modell som definitivt förtjänar pris som ”årets nykomling” i modevärlden. Den har snabbt blivit otroligt omtyckt och dess popularitet spås inte avta inom en snar framtid.

Maxikjolen var en stor modetrend i början på 00-talet och det finns flertalet trender från den här perioden som gör comeback just nu. Kanske har du en långkjol i garderoben som funnits där sedan millenieskiftet? Då är det dags att plocka fram den nu!

Här nedan bland bilderna, kan du finna inspiration för hur du stylar maxikjolen.

Annons
Annons

Källa: ELLE USA

Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din lookBrand logo
Behind the scenes Femina - Matcha dukningen med din look

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons