Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeikonerna över 40 som inspirerar oss

09 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Har du fastnat i gamla hjulspår med sina kläder, eller känner att du inte vet hur du ska klä dig efter 40?
Sug i dig inspiration från de här modeprofilerna som alla visar att man inte behöver klä sig trist bara för att man inte är i trettioårsåldern längre!
Annons
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

Att ha en snygg klädstil är inget man behöver lägga på hyllan vid en viss ålder – moderiktig och välklädd kan man vara från tonåren tills man fyllt tresiffrigt. Men efter 40 är det många som känner att de inte vet vad de känner sig bekväma i, eller hur de vill klä sig.

Det bästa botemedlet på det är att hitta inspiration hos folk i samma ålder, som visar att man kan vara hur snygg och cool som helst oavsett vilken födelsedag som har passerat. Här är några av de främsta modeprofilerna och modebloggarna som har passerat 40, och som vi gärna snor stilen av!

Tamu McPherson

Jamaica-födda italienaren Tamu McPherson är ett välkänt ansikte i modeindustirn, och har länge hyllats för sin snygga stil. När hon jobbar som bloggare, fotograf, konsult och redaktör vet man att hon alltid gör det med en unik outfit, gärna med excentriska detaljer.

Annons

Linda Fargo

Linda Fargo är en riktig ikon inom den amerikanska modevärlden – som den som bestämt vilka kläder som är rätt och inte för lyxvaruhuset Bergdorf Goodman har hon haft makt över vilka märken som är ute och inne. Hennes långa tid i branschen har lärt henne ett och annat, och hon visar att man inte behöver klä sig tråkigt för att man passerat 50.

Emilia de Poret

Om vi kollar på hemmaplan så har vi såklart egna modeprofiler att inspireras av också! Emilia de Poret har länge varit modejournalist och jobbat i bland annat TV4:s Nyhetsmorgon. Tillsammans med vännen Ebba Kleberg von Sydow har hon varumärket Säker stil, ett namn som de både har en podcast och har släppt böcker under.

Emilias stil är är avskalad och chic, och hon blandar gärna neutrala klassiker med moderna färgklickar.

Ebba Kleberg von Sydow

Precis som sin vän och kollega har Ebba Kleberg von Sydow jobbat länge inom den svenska modejournalistiken, både som modejournalist på Expressen, chefredaktör för Veckorevyn och kunglig expert i SVT. Till skillnad från Emilia har Ebba kanske en mer färgglad och maxad stil, och hon är inte rädd för stora former, axelpuffar och klänningar och glada färger.

Tennille Murphy

Instagramprofilen Tennille Murphy må vara inredningsarkitekt, träningsexpert och skönhetsintresserad, men det är för hennes mode som många följer henne. Hon har en ganska nordisk palett i garderoben, och är förtjust i neutrala färger som grått, beiget och svart, vilket gör att hon är lätt att inspireras av.

Inspirerat av: Who what wear.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons