Trendar: KarriärDin ekonomiBostadBudgettipsSpartips

Digitala knepen som hjälper dig att spara pengar – snabbt och enkelt

26 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografPexels
Vill du leva lite mer ekonomiskt? Femina har koll på apparna som alla ekonomiproffs använder sig av. Appar som hjälper dig att spara pengar – både snabbt och enkelt.
Annons
4 tips på hur du sparar hållbart och klimatsmartBrand logo
4 tips på hur du sparar hållbart och klimatsmart

Höjda räntor, skenande inflation, stigande matpriser... Ja, vi är nog många som har mindre pengar i plånboken just nu. Att leva mer ekonomiskt är ett måste, för det flesta av oss. Men hur ska man bära sig åt för att komma igång? Hur gör man om man, redan nu, vänder på slantarna? Femina tipsar om apparna som du behöver ha koll på, appar som låter sig spara pengar – både snabbt och enkelt.

Apparna som hjälper dig att spara pengar

1. Matpriskollen

Matpriskollen är en gratis matprisapp där du jämför matpriser i dina butiker och kan spara pengar varje månad genom att hålla koll på veckans erbjudanden.

– Lågpris har aldrig riktigt varit något gemene man vill prata om, utan fokus har varit på superpremium och ekologiska produkter. Men det senaste året har gett en enorm trendförändring till att det nu i stället är helt acceptabelt att prata om extrapriser på t.ex. en fest, har Ulf Mazur, grundare av Matpriskollen, berättat.

Annons

2. Bower

Bower har utvecklat en app som gör det möjligt att panta alla förpackningar med mobilen vid helt vanliga återvinningsstationer. Alla förpackningar som har Bower-märkningen – eller vilken förpackning som helst med streckkod – går att skanna i appen. Varje förpackning ger två poäng på ditt konto. Poängen kan ge rabattkoder och liknande.

– Skanna när ketchupen eller brödet är slut, lägg förpackningen i sorteringen hemma, och när du är på återvinningsstationen ber dig appen dig att skanna en av dessa produkter du ska lämna där och ger dig då poäng för alla produkter du har skannat och har med dig vid det tillfället, förklarar Suwar Mert, vd.

3. MyBonus

Med hjälp av appar som Refunder och MyBonus kan du få pengar tillbaka – då du gör ett köp. Det hela kallas cashback. I korthet innebär cashback att du antingen får pengar tillbaka på kontot eller att ett visst belopp dras från din nästa faktura när du har använt kreditkortet för att köpa varor.

Annons