Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 tips som gör resan enkel och bekväm

17 feb, 2019 
AvÅsa Österling
Sportlovstider är semestertider! Här är tio tips som gör resan till och från destinationen både skönare och roligare.
Annons

Sportlovet infördes redan 1940 under krigsårens ransonering då man ville spara på kolet som användes till uppvärmning av landets skolor. Som lösning på vad man skulle göra med alla plötsligt lediga skolbarn kom man på att låta dem testa olika friluftsaktiviteter, främst då med betoning på ”vinter”.

I dag åker många fortfarande till fjällen men lika vanligt är att söka sig till strandliv. Oavsett vilket du väljer, finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på inför resan. Förutom de självklara till exempel plånbok, giltigt pass, eventuellt visum och mobil har vi samlat några till…

10 tips för resan

1) Packa säkert

Att komma fram till destinationens flygplats och upptäcka att resväskan har gått upp och att alla prylar rullar runt på bagagebandet för alla att beskåda är en mardröm. Att satsa på en bagagerem är därför ett säkert kort.

Smart och bra bagageband som inte bara gör din resväska säkrare med ett kodlås, utan som också har en våg som gör det lätt att väga väskan redan hemma. Bästa sättet att undvika att få betala extra för övervikt! Snygg rosa färg gör det superlätt att vara den som först hittar sin väska.

Annons

 

2) Packa praktiskt

En snygg och praktisk necessär är alltid ett måste. Ett matchande set är kul och känns lyxigt. Den större fyller du med allt du kan behöva på semestern så som solskydd och favoritparfymen. I den mindre kan man samla sitt smink eller förvara allt det där andra lilla nödvändiga, som huvudvärkstabletter, smycken, adapter eller kanske plåster. Lägger du någon av dem i handbagaget så glöm inte att det finns speciella regler för att ta med vätskor in flygkabinen.

Annons

En bra necessär har gärna en vattenavstötande yta. Det är bra om något läcker och underlättar när man vill torka av den. Små fack inuti kan vara bra så att småsakerna inte hamnar i en röra på botten.

Både på fjälltoppen och i havsbandet är det viktigt att skydda huden med solskydd. Nivea har ett bra solskydd som passar de flesta hudtyper.

Annons

3) Bärbart

Vare sig man ska på en kortare weekend eller på en längre resa har man ofta händerna fulla. Att då slippa tänka för mycket på handbagaget eller handväskan kan vara skönt. Frigör händerna och lös problemet med magväskor eller ryggsäckar. De är perfekta i sammanhanget.

Denna smarta ryggsäck i skinn förvandlas snabbt till en axelremsväska om du justerar axelremsbanden. Du hittar den i vår shop.

Samma sak gäller denna snygga väska från Bisou. Skillnaden är att denna förvandlar du till en moderiktig magväska.

Annons

4) Ta hand om dina ögon

Vare sig du ska till värmen eller till fjällen är solglasögon ett måste. Inte bara för att det är snyggt utan också för att UV-strålningen påverkar inte bara huden utan även våra ögon. Exponeras man för mycket sol på platser med mycket reflektioner som på havet eller i snön kan man i värsta fall, till exempel, drabbas av snöblindhet.

Annons

Våra solglasögon från Thorborg är inte bara trendiga utan har även ett UV-skydd på 400 vilket innebär att ingen skadlig UV-strålning når ögonen.

5) Dubbelt upp tidsmässigt

Ett bra och enkelt sätt att hålla reda på nära och kära i olika tidszoner är en klocka med dubbla urtavlor. Man vet direkt vad tiden är när man kommer fram och behöver inte längre tveka kring huruvida man ringer eller sms:ar på en olämplig tid till de där hemma!

Annons

Praktisk men kanske framförallt ur-snygg är klockan med skinnrem och två urtavlor.

6) Undvik mobilpanik

En urladdad mobil är aldrig kul och speciellt inte i dag när det är vanligt att man får både biljett och boardingkort skickat till den. Då kan det vara en riktig katastrof att inte ha den laddad. För att vara på den säkra sidan är det alltid bra att ha en bärbar mobilladdare när du är på språng.

Annons

Denna fina, rosa och uppladdningsbara mobilladdare är ett av de bästa köpen du kan göra nu när mobiltelefoner mer eller mindre är ett måste.

7) Tiden flyger

Flyg- eller tågresan går mycket fortare med lite underhållning. En bra bok eller en korsordstidning får tiden att flyga iväg. Semestern är dessutom bästa tillfället att i lugn och ro fördjupa sig något nytt eller bara få lov att dyka in i en underhållande bok.

Annons

Ett annat tips är att föra resedagbok, skapa en blogg eller skriv på det gamla hederliga viset för hand. Ett minne som varar längre än resan.

Smått och gott att fylla handbagaget med!

8) Lätta på trycket

När man flyger är det lätt att fötter och ben svullnar. Det beror på lågt lufttryck i flygplanskabinen samt att man ofta sitter stilla länge. Gör problemen mindre genom att ta en promenad i planet då och då, undvik att sitta med benen i kors eller bära tighta kläder. Allra bäst är dock att använda stödstrumpor. Ta gärna på dig dem redan på morgonen samma dag som flyget går.

Annons

Stöd dina ben och anklar och motverka svullnad i skön ekologisk bomull.

9) Ta med dig träningen på semestern

Man vill gärna hålla sig i form även under semestern men med begränsad plats i resväskan kan det hända att träningsattiraljerna prioriteras bort när du packar – om de ska med får de helt enkelt inte vara skrymmande eller tunga. Det är också att föredra om träningskläderna är lätta att skölja upp på hotellrummet och att de torkar fort.

Annons

Riktigt effektiv träning får man av fitnessband i gummi – de tar dessutom i princip ingen plats alls i packningen!

Snyggt för resträningen och lätt att tvätta upp.

Annons

Träningsbandet ger snabbt tonade muskler.

 

Annons

 

 

Dessa hantlar väger absolut ingenting i packningen. När du kommer fram fyller du dem med vatten och träningen är biff!

10) Håll värmen

Vare sig man åker på skidresa eller på solsemester vid denna tid på året kan kvällarna bli lite kyliga. Ett elegant och praktiskt sätt att värma sig är med en mysig poncho. Även på tåget eller på ett dragit flyg kommer en poncho till god användning.

Annons

Men en sjal blir man både välklädd och varm.

Annons