Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 härliga hotell i Paris

16 nov, 2018 
AvNanna von Knorring
Ute efter den perfekta parisiska balkongen, utsikt över ett glittrande Eiffeltorn eller ett snyggt inrett hotellrum? Det finns många bildsköna hotell att välja bland i Paris. Här listar vi 12 Instagram-vänliga alternativ.
Annons

Från bohemchica kvarter till den ultimata lyxen på Avenue Montaigne – och allt där emellan – Paris har mycket att erbjuda för alla olika sorters resenärer. Dessutom går det inte att besöka Paris för många gånger, n’est-ce pas?

Utöver stadens Instagram-vänliga gator, parker och byggnader så finns det flera hotell som bjuder på allt från fantastiska utsikter och inredningar till pooler, restauranger och takterrasser som, precis som staden, är lika fina i verkligheten som på bild (om inte bättre!).

Här följer 12 Instagram-vänliga hotell att bo på i Paris:

1. The Hoxton

The Hoxton hotellet i Paris är Instagram-vänligt
Foto: The Hoxton
Innergården på hotellet The Hoxton i Paris
Foto: The Hoxton

Trendiga The Hoxton ligger i Paris andra arrondissement och har fyra olika typer av rum – från 13 till 36 kvadratmeter – alla unika och med vackra trägolv, moderna badrum och stilsäkra material- och färgval. Själva hotellbyggnaden är från 1700-talet och som gäst behöver man inte gå långt för en bit mat eller en god drink. På Hoxton finns nämligen den franska restaurangen Rivié, baren Jacques’ Bar och en lobby samt innergård där såväl lokalbor som hotellgäster kan mötas.

Annons

Adress: 30-32 Rue du Sentier

2. Grand Pigalle Hôtel

Grand Pigalle hotellet i Paris – hotellrum
Foto: Grand Pigalle Hôtel
Grand Pigalle i Paris har en vacker utsikt mot Montmartre och Sacre Coeur
Foto: Grand Pigalle Hôtel

I Paris nionde arrondissement ligger hotellet Grand Pigalle som förutom att husera i en klassisk parisisk byggnad dessutom har en vacker utsikt över Paris charmiga gator. Hotellrummen är stilrent inredda med detaljer i mässing och moderna, mönstrade tapeter vilket blir en snygg kontrast till de äldre detaljerna i byggnaden. Även här finns en restaurang och bar som är nästan precis lika Instagram-vänliga som hotellrummen.

Annons

Adress: 29 Rue Victor Massé

3. Hôtel Providence

Hotel Providence i Paris har maximalistiska och instagram-vänliga inredningar
Foto: Hôtel Providence
Restaurangen på Hotel Providence i Paris
Foto: Hôtel Providence

Hôtel Providence är hotellet för den som vill bo elegant och har en förkärlek för maximalistiska inredningar. Hotellet i Paris tionde arrondissement präglas av mönstrade tapeter, eleganta material och noggrant utvalda detaljer. Här finns även en hotellrestaurang och -bar för den som inte vill gå långt för ett glas eller en måltid.

Annons

Adress: 90 Rue René Boulanger

4. Hôtel National Des Arts et Métiers

Hotel National des art set métiers i Paris har en fin utsikt från takterrassen
Foto: Hôtel National Des Arts et Métiers
Hotellrum på Hotel National des arts et métiers
Foto: Hôtel National Des Arts et Métiers

Ett hotell med hög stilfaktor och perfekt för den som vill bo i en snygg och avskalad miljö med närhet till allt i Paris tredje arrondissement. På hotellet finns förutom en bar och en italiensk restaurang även en takterrass med utsikt över Paris takåsar och skorstenar.

Annons

Adress: 243 Rue Saint-Martin

5. Hôtel Des Grands Boulevards

Hôtel des grands boulevards i paris är instagram-vänligt
Foto: Hôtel Des Grands Boulevards
Vackert hotellrum i Paris på Hôtel des Grands Boulevards
Foto: Hôtel Des Grands Boulevards

I Paris andra arrondissement ligger hotellet Grands Boulevards som bjuder på modern fransk elegans med gammal charm. De Instagram-vänliga hotellrummen har en pigg, men samtidigt mjuk färgpalett och vackra, draperade sänghimlar. En del rum har egen balkong eller terrass med utsikt över klassiska parisiska byggnader.

Annons

Adress: 17 Boulevard Poisonniere

6. Hotel Molitor

Hotell med pool i paris – Hotel Molitor
Foto: Hotel Molitor
Hotel Molitor i Paris är instagram-vänligt
Foto: Hotel Molitor

Ute efter hotell med pool i Paris? Då har du hittat rätt! På Hotel Molitor finns en Instagram-vänlig pool i art déco-stil som omgärdas av hotellet, vilket får det att kännas som ett stort kryssningsfartyg i elegant stil snarare än ett hotell i Paris 16:e arrondissement. På Hotel Molitor finns en restaurang, ett spa och ett stort antal hotellrum med stilrena inredningsval.

Annons

Adress: 13 Rue Nungesser et Coli

7. Hôtel Plaza Athénée

Hôtel Plaza Athénée är ett välkänt hotell i Paris
Foto: Hôtel Plaza Athénée
Hôtel Plaza Athénée med utsikt över eiffeltornet
Foto: Hôtel Plaza Athénée/Eric Laignel

Känt från såväl Sex and the City som från Instagram är hotellet Plaza Athénée med sina vackra balkonger med röda blommor och markiser, sin närmast ikoniska utsikt över Eiffeltornet samt sin fotogeniska trappa, innergård och sina fem restauranger. Ja, här på ett av Paris mest exklusiva hotell på Avenue Montaigne i det åttonde arrondissementet finns mycket vackert att njuta av oavsett om man bor i den lyxigaste sviten eller inte.

Annons

Adress: 25 Avenue Montaigne

8. La Reserve

Instagram-vänligt hotell i Paris; La Reserve
Foto: La Reserve
Hotellet La Reserve i Paris har även ett spa och en pool
Foto: La Reserve

Ett femstjärnigt lyxhotell som bjuder på klassiskt eleganta interiörer och en svårslagen utsikt över bland annat Grand Palais och Eiffeltornet i det åttonde arrondissementet. Här finns även ett spa med inomhuspool för avkoppling, en bar och två restauranger, varav en fått två Michelinstjärnor.

Annons

Adress: 42 Avenue Gabriel

9. Le Meurice

Svit på hotellet Le Meurice i Paris
Foto: Le Meurice
Utsikten på Paris-hotellet Le Meurice
Foto: Le Meurice/Philippe Forestier

På Le Meurice har du nära till allt när du kliver ut från hotellet på rue de Rivoli, intill Tuilerieträdgården. Hotellrummen är pampiga och utsikten rymmer fler ikoner än det går att räkna på fingrarna. På Le Meurice finns även två restauranger, en bar, ett spa och ett gym.

Annons

Adress: 228 Rue de Rivoli

10. Grand Amour Hotel

Grand Amour Hotel i Paris har en instagramvänlig innergård
Foto: Grand Amour Hotel
Hotellet Grand Amour i Paris
Foto: Grand Amour Hotel

Den mest Instagram-vänliga delen av hotellet Grand Amour är så klart den vackra innergården som är fylld av grönska och med rosa accenter. Här ligger även hotellets restaurang som serverar frukost, brunch, lunch och middag. Rummen är inte heller slätstrukna, utan har alla modiga färgval och väggarna pryds av nutida konst, fotografier och föremål som samlats under årens lopp.

Annons

Adress: 18 Rue de la Fidélité

11. Four Seasons George V

instagram-vänlig utsikt på lyxhotellet Four Seasons George V i Paris
Foto: Four Seasons George V
Spa med pool på hotellet Four Seasons George V i Paris
Four Seasons George V

Ett Four Sesons-hotell som för många är bekant från Instagram tack vare utsikten över Eiffeltornet och de eleganta rummen som går i en ljus och mild färgpalett. Här finns även ett exklusivt spa med inomhuspool och tre restauranger med Michelinstjärnor under samma tak.

Annons

Adress: 31 Avenue George V

12. Ritz Paris

Den fantastiska poolen på Ritz Paris
Foto: Ritz Paris
Coco Chanels svit på hotellet Ritz Paris
Foto: Ritz Paris

Exklusiva Ritz på place Vendôme i centrala Paris är ett känt namn sedan många år tillbaka. Självaste Coco Chanel bosatte sig på det lyxiga hotellet och än idag finns hennes svit kvar. På Ritz Paris finns dessutom ett spa med en stor inomhuspool att njuta av för den som unnar sig en natt eller två på hotellet. Det finns även en bar och två restauranger som är öppen för alla.

Adress: 15 Place Vendôme

Läs mer:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons